19 / 04 / 2024

TOKİ Van Şerefiye kurası iptal oldu!

TOKİ Van Şerefiye kurası iptal oldu!

TOKİ Başkanlığı tarafından Van’da yapımı tamamlanan 425 adet 2+1 ve 3+1 konutların satışa çıkarılması için gerçekleştirilen kura çekimi, yapılan bir hata yüzünden iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi.



Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Van’da yapımı tamamlanan 425 adet 2+1 ve 3+1 konutların satışa çıkarılması için gerçekleştirilen kura çekimi, yapılan bir hata yüzünden iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Van’ın Şerefiye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 425 konut satışa çıkarılmıştı. 11 Nisan 2016 tarihinde başlayan başvurulara yoğun ilgi olurken, müracaatlar 11 Mayıs 2016 tarihinde sona erdi. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen 5 bin 100 kişi başvuruda bulunurken, müracaatların sona ermesi ile birlikte kura çekimi bu Sabah gerçekleştirildi. Bir düğün salonunda başlayan kura çekimine büyük ilgi gösterilirken, ilk olarak 3+1’de engelli kontenjanı ve şehit ailelerinin konutları belirlendi. Ardından geriye kalan 3+1 dairelerin de çekimi yapılarak sona erdi. Hiçbir sıkıntının yaşanmadığı kurada 2+1 dairelerin çekimi yapıldı. Engelli ve şehit aileleri kontenjanlarının belirlenmesinin ardından kura çekiminin sürdüğü başlarda vatandaşlar bir torbada 2 rakamının olmadığını fark etti. Yanlışlığın farkında olduklarını gören  TOKİ  yetkilileri, topu torbaya atarak 2+1 dairelerin kura çekimini iptal etti. Bunu kabul etmeyen vatandaşlar, 3+1’in de iptal edilmesini istediler. TOKİ görevlilerinin yetkililerle görüşmesi üzerine tüm kuralar iptal edilerek, ileri bir tarihe ertelendi. Kura çekiminin belirlenmesi ile birlikte adaylara cep numarasına mesaj ile bildirileceği açıklandı.


Milliyet


Geri Dön