27 / 04 / 2024

TOKİ ve ÖİB'nin arsalarına dev teklifler geldi!

TOKİ ve ÖİB'nin arsalarına dev teklifler geldi!

İnşaat firmalarının proje geliştirmek için uygun alan aradığı İstanbul, birisi TOKİ, diğeri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılan iki arsanın ihalesine sahne oldu



İnşaat firmalarının proje geliştirmek için uygun alan aradığı İstanbul, birisi TOKİ, diğeri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılan iki arsanın ihalesine sahne oldu.  TOKİ  'nin Ataşehir 'de satışa çıkardığı arsa 72 milyon 200 bin lirayı Enisler İnşaat ile görürken, ÖİB 'nin Yenibosna 'da sattığı arsaya en yüksek teklif 79 milyon lira ile çelikler İnşaat 'tan geldi. Her iki arsa için süreç şu şekilde gelişti.

TOKİ'nin 24 Mayıs 'ta Ataşehir'de ihale ettiği 13 bin 482 metrekarelik arsa, imar planlarında merkezi iş alanı olarak geçiyor. İhale Komisyonu, satış hakkında kesin kararı gelecek hafta içinde vereceğini açıkladı.

ÖİB'nin Bahçelievler   23 Mayıs'ta ihale ettiği Yenibosna 'daki 14 bin 576 metrekare yüzölçümündeki arsa ise, aralarında Gül İnşaat ve Kiler GYO'nun da bulunduğu 25 firmanın teklif vermesiyle dikkat çekti. İhalenin sonucu hakkında kesin karar diğer arsa gibi önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön