19 / 04 / 2024

TOKİ Yapracık'a yeni kompleks inşa ediliyor!

TOKİ Yapracık'a yeni kompleks inşa ediliyor!

Etimesgut Belediyesi, yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı ve yakın zamanda nüfusu 35 binin üzerine çıkacak olan TOKİ Yapracık konutlarına kapalı pazaryeri ile zabıta karakolu ve aile hekimliği inşa ediyor.




Etimesgut Belediyesi, yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı ve yakın zamanda nüfusu 35 binin üzerine çıkacak olan  TOKİ  Yapracık konutlarına kapalı pazaryeri ile zabıta karakolu ve aile hekimliği inşa ediyor. Belediye Başkanı Enver Demirel, çalışmalara başladıklarını ve kısa sürede tamamlayarak hizmete açacaklarını söyledi. 

Etimesgut Belediyesi, Yukarı Yurtçu Mahallesi'nde bulunan ve TOKİ Yapracık olarak adlandırılan bölgeye içerisinde kapalı pazaryeri, zabta noktası ve aile hekimliği binasının olacağı kompleks inşa ediyor. Toplu konutlarda yaşayanların rahatlıkla ulaşabileceği bir alana yapılan yatırım için ilk kazma vuruldu. 

Etimesgut Belediyesi, yaklaşık 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek tesisler için hafriyat çalışmalarına başladı. Projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. 

Pazar sözü vermişti Projenin en önemli ayağını mahallenin büyük ihtiyacı olan kapalı pazaryeri oluşturuyor. Mahalle sakinleri Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'i ziyaretlerinde bu sıkıntılarını iletmiş, Demirel de pazar sözü vermişti. Pazar yeri, mahalle sakinlerine taze ve ucuz sebze- meyve ihtiyacını karşılayacak. Belediye, hem pazaryerinin güvenliği hem de mahalleden gelen istek ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için pazaryerinin yanına zabıta karakolu inşa ediyor. Zabıta karakolu esnafı denetleyerek halkın huzur ve güvenliğini de sağlayacak. 

Aile hekimliği birimi Mahallede aile hekimliği için çalışma alanı olmaması nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı yaşarken, projeyle bu sorun da çözülecek. Etimesgut Belediyesi Aile Hekimliği için yeni zabıta karakolunun üst katında bîr çalışma alanı inşa . jg. - m ediyor. Binanın tamamlanmasının ardından ilgili kurum ve kuruluşlara devredilerek vatandaşların bu mağduriyeti de önlenecek. 

'Mağduriyetleri gideriyoruz' Demirel, yerel seçimlerinin ardından bağlanan yeni mahallelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayrım yapmadan 33 mahallenin tamamında hizmet ve yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Demirel, "Özellikle Aşağı Yurtçu ve Yukarı Yurtçu mahallelerimiz sınırları içinde bulunan TOKİ konutlarında binlerce hemşehrimiz yaşıyor. 

Ancak vatandaşlarımızın gidecekleri ne bir sosyal ve kültür alanı, ne sağlık alam ne de pazaryeri mevcut. Dolayısıyla bu bölgedeki insanımızın belediyeden beklentileri çok fazla. Biz de imkanlarımız ölçüsünde mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri süratle götürüyoruz. 5 parkımızı tamamladık, çevre düzenlemeleri gerçekleştirdik. 

Şimdi de zabıta noktası, pazaryeri ve aile hekimliğinin yer alacağı güzel bir projemize başladık. İnşallah kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" dedi. 


Milliyet Ankara


Geri Dön