28 / 03 / 2024

TOKİ Yüksekova Konutları'nın yüzde 50'si tamamlandı!

TOKİ Yüksekova Konutları'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari Yüksekova'da incelemelerde bulundu. Kurum, Yüksekova'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde incelemelerde bulundu. Kurum'a Selahattin Eyyubi Havalimanı’nda Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrulah Gür, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, polis ve askerlerde eşlik etti.

Milliyet'te yer alan habere göre Bakan Kurum, Ensenyurt ve Esentepe mahallelerinde yapılan  TOKİ  konutlarını inceledi. Kurum, Yüksekova’da 3 bin 60 konutun inşasına başlandığını söyledi.

Bakan Kurum, “Bunun içinde okulu, camisi, taziye evi, altyapı ve sosyal donatı anlamında her şey var. Heyetimizle buraları ziyaret ettik. Buraların ilk etaplarını önümüzdeki yılın ilk aylarında, diğer etapları da kısım kısım 2019’ta tamamlamayı hedefliyoruz. Sadece bunları yapmadık. Birçok altyapı, içme suyu, kanalizasyon, atık su işleri yapıldı. İlçede altyapı adına bir şey yoktu, bunların inşaatları başladı ve süreç içinde tamamlanacak. Konutlar yüzde 50 seviyesinde tamamlandı. 231 kilometre kanalizasyon, içme suyu, 9,5 kilometre yağmur suyu inşaatına başladık. 23 kilometre yol yapım işine başladık. Altyapıya 212 milyon, konutlara 620 milyon harcadık. 60 adet iş için 421 milyon lira devletimiz buraya tahsis etti. Bin 292 hektarlık alanı, riskli alan olarak ilan ettik. Buranın 250 hektarlık alanında da imar plan çalışmaları devam ediyor. Bunları süreç içinde hızlı şekilde bitiriyor olacağız” dedi.

Yaklaşık 20 bin 207 ev ve iş yerinin terör nedeniyle zarar gördüğünü belirten Kurum, “Bunlardan 5 bin 132’si ağır hasarlı durumunda. Bunlara ilişkin maddi yardımlar da devletimizce yapıldı. Herkesin bilmesini isterim ki devletimiz çok büyük bir devlettir. Şu anda dış güçlerin bize karşı açtığı ekonomik savaş içinde yine bunları biz devlet olarak tasarrufa gideceğiz, ama bu işin yarım kalması söz konusu olamaz. Bunları net bir şekilde bitireceğiz, vatandaşın hizmetine açma konusunda gerekli kararları alarak çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.


Geri Dön