19 / 04 / 2024

Ergün Turan: TOKİ Yunuseli Konutları Türkiye'nin gururu olacak!

Ergün Turan: TOKİ Yunuseli Konutları Türkiye'nin gururu olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, mahalle kültürünün toplumun istediği bir kültür olduğunu ve 4 ilde bunu başlatacaklarını söyledi. Turan, Yunuseli konutlarının Türkiye’nin gururu olacağını kaydetti.



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, mahalle kültürünün toplumun istediği bir kültür olduğunu ve 4 ilde bunu başlatacaklarını söyledi. Turan, Yunuseli konutlarının Türkiye’nin gururu olacağını kaydetti.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Sheraton Bursa’da düzenlenen genel kurulda konuşan Turan, “1984 ile 2002 yılları arasında yani 19 yılda toplam 43 bin konut üretildi. 2002 ile 2014 yılları arasında ise yani 12 yılda  TOKİ  650 bin konut üretti. Yılda 50 bin konut hedefiyle 2023 yılında 1 milyon konut hedefine inşallah ulaşacağız. 5 milyon insanımız 2023 yılında TOKİ konutlarında oturuyor olacaklar” dedi.


“DİKEY MİMARİDEN YATAY MİMARİYE GEÇECEĞİZ”

İnsanların artık taleplerinin değiştiğini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, “Anadolu’da yaşayan insanlarımız bizden sadece barınma alanı değil, yaşam alanı istiyorlar. Medeniyetin inşası için bu ülkenin son 30-40 yılını irdelemek lazım. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi dikey mimariden yatay mimariye geçeceğiz” diye konuştu.


4 ŞEHİRE ESNAFLI MAHALLE KÜLTÜRÜ

Mahalle kültürünü 4 ilde inşa edeceklerine işaret eden Turan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz TOKİ olarak etrafı çevrili siteler inşa etmeyeceğiz. Sosyal ihtiyaçlara cevap verecek bin daire de olsa mahalle kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. İdaremizin 2618 konutluk Kayaşehir’de model oluşturmak anlamında bir projesi var. Esnafıyla birlikte mahalle kültürünün startını verdik.”


“YUNUSELİ GURURUMUZ OLACAK”

Bursa Yunuseli konut projesinde de yatay mimari hassasiyetler gibi tüm parametreleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Turan, “Yunuseli konutları projesi tamamlandıktan sonra sosyal donatı alanlarımız, inşallah Türkiye’nin gurur duyacağı eserler olur. Yaklaşık 53 ilde kentsel dönüşüm faaliyetlerini yürütüyoruz. Deprem kuşağı neresiyse önceliğimiz orasıdır. Çok yakın bir zamanda gemlik’te de yeni bir şehirleşme başlatacağız. Kentsel dönüşümde 40 bin konutluk inşaatımız devam ediyor, 281 bin konut planlamamız da var” ifadelerini kullandı.


TOKİ’DEN VATANDAŞA 140 BİN LİRA KREDİ

TOKİ olarak düşük faiz ve uzun vadede 140 bin liraya kadar vatandaşlara restorasyon kredisi verdiklerini de müjdeleyen Turan, bu tüm vatandaşlara sunulan bir imkan olduğunu, restorasyonun kontrollerini de TOKİ’nin yaptığını belirtti.


Bazı malum medya organlarında ‘TOKİ Başkanından kalite itirafı’ şeklinde haberlerin yapıldığını hatırlatan Mehmet Ergün Turan, “Ben TOKİ Başkanı olarak daha kaliteli yapacağız diyorum. Ama siz anlamazsınız. Siz çünkü, ağır, hikmet sahibi insanlarsınız. Daha kaliteli Türkiye, 2023 vizyonuna yakışır Türkiye yapmak istiyoruz. TOKİ’yi bir kalite bankası olarak getirmeye çalışıyoruz” dedi.


Genel kurula TOKİ Başkanı Turan’ın yanı sıra Mimar ve Mühendisler Odası Genel Başkanı Murat Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, milletvekili aday adayları, Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi Başkanı Ali Yılmaz ile üyeler katıldı. Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi Başkanı Ali Yılmaz, tek liste ile girdiği genel kurulda yeniden başkanlık koltuğuna oturarak güven tazeledi.


Milliyet


Geri Dön