28 / 03 / 2024

TOKİ Zonguldak'ta emekliler için 524 konut satacak!

TOKİ Zonguldak'ta emekliler için 524 konut satacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında, işçi kenti olarak bilinen Zonguldak’ta emekliler için 524 konutu satışa sunuyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında, işçi kenti olarak bilinen Zonguldak’ta emekliler için 524 konutu satışa sunuyor. Konutların ön talepleri 13-30 Haziran'da kabul edilecek.


TOKİ, konut sahibi olamayan emeklilerin ev sahibi yapılabilmesi amacıyla uyguladığı, "İkinci Bahar Projesi" ile farklı şehirlerde aşamalı olarak, hayata geçirdiği konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayırıyor.


İdare ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin başvurularını alarak yeni konut projelerini hazırlıyor.


Bu çerçevede TOKİ, 9-30 Aralık 2015 tarihlerinde 17 ilde 4 bin 340 konut, 14-31 Mart tarihlerinde de 18 ilde 3 bin 341 konut için ön talepleri aldı. Konutların kuraları çekilerek, hak sahipleri belirlendi.


- Devrek'te 324, Karadeniz Ereğli'de 200 konut

TOKİ, "İkinci Bahar Projesi" kapsamında, şimdi de işçi kenti olarak bilinen Zonguldak'taki emeklilerin yüzünü güldürmeyi hedefliyor.


Bu kapsamda Zonguldak'ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Belediyesi'nde inşa edilecek 324, Karadeniz Ereğli ilçesinde inşa edilecek 200 konut için emeklilerin ön talepleri alınacak.


2+1 planında inşa edilecek konutlar için Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile 13-30 Haziran tarihlerinde ön talep toplanacak.


Bu çerçevede emekliler, kimlik kartlarını göstererek, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecek.


Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde, "Hak sahibi belirleme kurası" çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek.


Hak sahibi olamayanlara ise başvuru bedelleri iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da sözleşme imzalanacak.


- Konut sahibi olmayanlar başvurabilecek

Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor.


Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca tek başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.


Emeklilere konut satışı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr web sayfasındaki "Emeklilere Özel" bölümünden ulaşılabilecek.


AA



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında işçi kenti olarak bilinen Zonguldak’ta emekliler için 524 konutu satışa sunuyor. Konutların ön talepleri 13 - 30 Haziran 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.


Bu kapsamda Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Belediyesi’nde inşa edilecek 324, Karadeniz Ereğli ilçesinde inşa edilecek 200 konut için emeklilerin ön talepleri alınacak. 2+1 planında inşa edilecek konutlar için T.C. Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile 13-30 Haziran tarihlerinde ön talep toplanacak. Bu çerçevede emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler.


HAK SAHİPLİĞİ İÇİN KURA


Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde ‘hak sahibi belirleme kurası’ çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayanlara başvuru bedelleri iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da sözleşme imzalanacak. Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması aranan şartlar arasında yer alıyor.  


Star



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), “Emekliye İkinci Bahar Projesi” kapsamında işçi kenti olarak bilinen Zonguldak’ta emekliler için 524 konutu satışa sunuyor. Konutların ön talepleri 13-30 Haziran 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.

TOKİ, konut sahibi olamayan emeklilerin ev sahibi yapılabilmesi amacıyla uyguladığı “İkinci Bahar Projesi” ile farklı şehirlerde aşamalı olarak hayata geçirdiği konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayırıyor. İdare, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin taleplerini alarak yeni konut projelerini hayata geçiriyor. Bu çerçevede TOKİ, 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında 17 ilde 4 bin 340 konut, 14-31 Mart 2016 tarihleri arasında da 18 ilde 3 bin 341 konut için ön talepleri aldı. Konutların kuraları çekilerek, hak sahipleri belirlendi.


DEVREK’TE 324, Karadeniz Ereğli’DE 200 KONUT


TOKİ, “İkinci Bahar Projesi” kapsamında Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Belediyesi’nde inşa edilecek 324, Karadeniz Ereğli ilçesinde inşa edilecek 200 konut için ön talepleri alacak. 2+1 planında inşa edilecek konutlar için Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile 13-30 Haziran tarihlerinde ön talep toplanacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların konutlardan fazla olması halinde “hak sahibi belirleme kurası” çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayanlara başvuru bedelleri iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da sözleşme imzalanacak.


KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK


Öte yandan başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor. 



Milliyet




Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



TOKİ, Zonguldak'ta emekliler için 524 konutu satışa sunacağını duyurdu. Konutların 324'ü Zonguldak'ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Belediyesi'nde, 200'ü Karadeniz Ereğli ilçesinde inşa edilecek. 2+1 planında inşa edilecek konutlar için T.C. Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile 13-30 Haziran tarihlerinde ön talep toplanacak. Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/ kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor.

17 İLDEN TALEP GELDİ 

TOKİ, "İkinci Bahar Projesi" ile farklı şehirlerde aşamalı olarak hayata geçirdiği konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayırıyor. İdare ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden de talep topluyor. Bu çerçevede TOKİ, 4 ayda 35 ilde toplam 7 bin 681 konut için ön talepleri aldı. 



Yeni Şafak




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ, Zonguldak’ta emeklilere yönelik 524 konutu satışa çıkarttı. 30 Haziran’a kadar sürecek ön taleplerde 500 lira bedelle başvuru yapılabilecek. Satış için evi olmama şartı aranacak.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) “Emekliye İkinci Bahar Projesi” kapsamında işçi kenti olarak bilinen Zonguldak’ta emekliler için 524 konutu satışa sunuyor. Konutların ön talepleri 13 - 30 Haziran 2016 tarihleri arasında kabul edilecek. Bu kapsamda Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Belediyesi’nde inşa edilecek 324, Karadeniz Ereğli ilçesinde inşa edilecek 200 konut için emeklilerin ön talepleri alınacak.


EVİ OLMAMA ŞARTI

2+1 planında inşa edilecek konutlar için T.C. Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile 13–30 Haziran tarihlerinde ön talep toplanacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecek. Talebin fazla olması durumunda hak sahipleri kura ile belirlenecek.  TOKİ  konutlarına, evi olmayanlar başvurabilecek.


TOKİ BAŞVURULARI 13 HAZİRAN’DA

TOKİ’nin Zonguldak’ta 13 Haziran’da başlayacak konut satışlında, emeklilerin il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olması şartı aranacak.  Ayrıca, hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira ve sadece bir başvuru olması gerekecek.



Karar


Geri Dön