16 / 04 / 2024

TOKİ Zonguldak'ta konut mu yapacak?

TOKİ Zonguldak'ta konut mu yapacak?

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TOKİ projesi ile ilgili konuştu. Sarıoğlu, TOKİ’nin sağlamış olduğu kira öder gibi ev sahibi yapacak olan projeye taleplerini ilettiklerini söyledi.



Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TOKİ’nin sağlamış olduğu kira öder gibi ev sahibi yapacak olan projeye taleplerini ilettiklerini söyledi. TOKİ’ye başvurmak için emekli işçilerin maaş çizelgesi ve nüfus kağıdıyla derneğe gelmesi gerektiğini belirten Sarıoğlu, evlerin kurada çıkması halinde ödemelerin başlayacağını ifade etti. Sarıoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği olarak, TOKİ’den gelen yazı doğrultusunda tüm üyelerimize TOKİ’nin sağlamış olduğu kira öder gibi ev sahibi yapacak olan 30 konuttan taleplerimizi ilettik. Hızlı bir şekilde talepler devam ediyor. Bayramdan sonra yine taleplerimizi Ankara’ya ileteceğiz. İşçi emeklileri talepte bulunmak için bir SSK maaş çizelgesi, bir nüfus kağıdıyla derneğimize gelecek. Daha sonra  TOKİ  ve Valilikten temsilciler yer tespiti için geldikten sonra daireler yapılacak, kura çekilecek ve daire üyemize çıktığı takdirde ödemeler başlayacak. Talepte bulunanlara daire düşmedikçe herhangi bir ödeme yapılmayacak” şeklinde konuştu.


Geçtimiz günlerde Vali Ali Kaban’ı ziyaret ettiğini ifade eden Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Zonguldak Şube Başkanı, Mustafa Sarıoğlu talepler ve gönderilen yazılar hakkında Vali Kaban’a bilgi verdiğini ifade etti. Dernek üyesi vatandaşların isteklerini Vali Ali Kaban’a bildirdiğini söyleyen Sarıoğlu, TOKİ’nin yapılacağı yer konusunda Vali Kaban’la irtibat halinde olacaklarını bildirdi.


Milletvekilleri ile de görüşmeler sağlayarak TOKİ’nin vereceği yer konusunda destek almaya çalışacaklarını ifade eden Sarıoğlu, emekli, dul ve yetimlerin iyi bir şekilde yaşamaları için ellerinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.


Milliyet


Geri Dön