24 / 04 / 2024

Bülent Arınç: TOKİ'nin alanını daraltmamız lazım, çok açıldı!

 Bülent Arınç: TOKİ'nin alanını daraltmamız lazım, çok açıldı!

Başbakan Yardımcısı TOKİ'yi küçültmeyi işaret ederek: "TOKİ Türkiye'nin her yerinde çok şey yapmaya başladı. Sıkıntılar oluşabilir diye düşünüyorum" dedi



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "TOKİ'nin alanını biraz daraltmamız lazım, çok açıldı, Türkiye'nin her yerinde çok şey yapmaya başladı. Sıkıntılar oluşabilir diye düşünüyorum" dedi. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Dahili Bilimler Ünitesi'nin açılış törenine katılan Arınç, çok güzel bir eserin önünde olduklarını, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin üniversiteye çok şey kazandırdığını belirtti. Uzun zamandır yapımı sürdürülen CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 2 yıl önce kaynak aktarılarak tamamlandığını, bugün de Dahili Bilimler Ünitesi bünyesinde acil servis, tüp bebek, yenidoğan, onkoloji gibi bölümler açıldığını ifade eden Arınç, bunların Manisa'nın sağlık hizmetlerinde çok önemli bir yere gelmesi açısından önem taşıdığına dikkati çekti.


CBÜ'nün yeni fakülte ve yüksekokulların sevindirici olduğunu söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rektörümüzün müjdelerini hep beraber aldık. Bu yüksekokullar, açılacak olan, açılmış olanlar hepsi bizim için çok önemli. Yenileri için TOKİ'ye inşaat yaptırılmak isteniyor. Bunları takip ediyoruz.  TOKİ  şu anda Türkiye'de birçok şey yapıyor. Bunlara da sıra gelir tahmin ediyorum. TOKİ'nin alanını biraz daraltmamız lazım, çok açıldı, Türkiye'nin her yerinde çok şey yapmaya başladı. Sıkıntılar oluşabilir diye düşünüyorum. Ama yine TOKİ'nin kendi imkanları ve kendi ihalesiyle bu yerleri yaptırmasının daha çabuk, daha güçlü olabileceğini düşünüyoruz. Bütün bunlara dikkat etmemiz lazım."


Başbakan Yardımcısı Arınç, 2B Yasası'na eklenen bir maddeyle üniversitelerin de bu yasadan yararlanacağını, bu düzenlemenin CBÜ ve Bursa Teknik Üniversitesi'nin yer sorununu çözeceğini kaydetti.


Basın mensuplarına eleştiri


Arınç, açılış töreninde konuşmalar yapıldığı sırada bir kişinin sesini yükselterek protesto girişiminde bulunmasından sonra basın mensuplarının o bölüme doğru hareket etmesini eleştirdi. Protestonun bir hak olduğunu, olağan dışı karşılanmaması gerektiğini, fiili saldırıya dönüşmedikçe bu hakkın engellenmemesi gerektiğini ifade eden Arınç, basının henüz buna alışamadığını söyledi.

Dünya


Geri Dön