18 / 04 / 2024

TOKİ'den 41 ilde 269 lira taksitle konut fırsatı!

TOKİ'den 41 ilde 269 lira taksitle konut fırsatı!

Evi olmayanlara Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan müjde. TOKİ, 41 ilde her bütçeye uygun 8 binin üzerinde konutu satışa sundu. Taksitleri 269 liradan başlayan evleri kira öder gibi almak mümkün. 



 

Güneş gazetesinde yer alan habere göre, Anadolu’nun farklı noktalarında konut üretim çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bu yıl özellikle dar gelirli grubuna odaklandı.  TOKİ  41 ilde satışa çıkardığı evleri, 269 liradan başlayan taksitlerle satıyor. Satışa sunulan konut adedi 8 binin üzerinde. Emekli, alt gelir grubu dahil evi olmayan herkese hitap eden konutlar için peşinat alt limiti 10 bin TL.

GELİR ŞARTI 4 bin 500 TL 

Satış için evin olduğu il-ilçedeki Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak gerekiyor. Bu konuyla ilgili olarak ‘444 86 54’ numaralı ‘Alo TOKİ’ hattı aranabilir. Dar gelirliler için yapılan konutlardan almak isteyen kişilerde, ‘hiç evi olmamak’, ‘ev alınacak ilde bir yıl ikamet ediyor olmak’, ‘aylık hane geliri en fazla 4 bin 500 TL olmak’ gibi şartlar aranıyor. Gelir şartı daha önce 3 bin 200 TL idi. 

ÖRNEK HESAPLAMA 

Bir örnek vermek gerekirse: Balıkesir Sındırgı 2. Etap’ta dar gelirli grubu için yapılan konutları 128 bin TL'den başlayan fiyatlarla almak mümkün. Evi yüzde 15 peşinatla almak isteyenler başta 19 bin 294 TL ödeyecek. Vadesi 216 ay olan konutun aylık taksit ödemesi 506 TL. Yüzde 12’si peşin ödenirse taksit 628 lira vade 180 ay (5 sene) oluyor. 

TESLİMATLAR HIZLANDI

Türkiye’nin 81 ilinde konut üretimini hız kesmeden sürdürdüklerini dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Dar gelirli vatandaşlarımız için konut inşa ederken bir yandan da konutlarımızın teslimlerini yapıyoruz. Ülkemizin bazı illerinde inşasını tamamladığımız 5 bin 791 konutumuzu yılın ilk dört ayında hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik” diye konuştu. İnşaatı tamamlanan 2 bin 647 konutu ise Mayıs ayı içerisinde teslim edildi.

Borç bitene kadar satış yapılamıyor

Dar gelirli grubu için yapılan konutlardan alanlar, borçları bitene kadar konutu satamıyor. Ayrıca alınan bu konutta borç bitene kadar oturmak da gerekli. Evi alanın, eşinin veya çocuklarının TOKİ konutunda ikamet etmediği tespit edilirse ise sözleşme feshediliyor. Yani kişinin konut alma hakkı yanıyor. 


Geri Dön