25 / 04 / 2024

TOKİ'den 90 milyarlık yatırımla 300 bin konut!

TOKİ'den 90 milyarlık yatırımla 300 bin konut!

TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin Türkiye genelinde hayata geçirdiği projeler hakkında açıklamalarda bulundu.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı önceki gün 1 milyonuncu konutun anahtar teslimini gerçekleştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum törende TOKİ'nin projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurum açıklamasında "4 bin 400 şantiyemizde, yüzbinlerce mimar, mühendis ve işçi kardeşimizle bir milyon konut ürettik. Nasıl sosyal konutta 1 milyon yeni yuva ürettiysek kentsel dönüşümle de 1,5 milyon konutu dönüştürdük." ifadelerine yer verdi.

Sincan Saraycık  TOKİ  Konutları'nda gerçekleşen anahtar teslim töreninde tarihi bir gün yaşadıklarını söyleyen Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003’te başlattığı konut seferberliği ile yapılan 1 milyonuncu konutun teslim etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Bakanlık olarak 81 kentte yapılan 300'den fazla ziyaretle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu şehircilik vizyonunu gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu: 

"Millete hizmet yolunda çıkış noktamız hep Türkiye’nin şehircilik tarihinin altın döneminin başladığı 1994 oldu, 94 ruhu oldu. 1997'de Kağıthane Başak Konutları ile başlayan sosyal konut hamlesiyle İstanbul, sosyal belediyecilikle tanıştı. Ardından 81 ilimiz, 84 milyon vatandaşımız gerçek anlamda on yıllardır hasretle yolunu gözlediği sosyal devletle müşfik devletle tanıştı. Gerçek halkçılıkla gerçek milliyetçilikle gerçek devrimcilikle tanıştı."

Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Kurum, "4 bin 400 şantiyemizde yüzbinlerce mimar, mühendis ve işçi kardeşimizle 1 milyon konut ürettik. Nasıl sosyal konutta 1 milyon yeni yuva ürettiysek kentsel dönüşümle de 1,5 milyon konutu dönüştürdük. Bugün TOKİ’mizle 600 şantiyede, 90 milyarlık yatırımla 300 bin konut inşa ediyoruz. Salgın şartlarına rağmen milletimizi sıcak yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışan TOKİ Başkanımıza, mimarlarımıza, mühendislerimize, işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi. 

TOKİ den 90 milyarlık yatırımla 300 bin konut!

Kurum'un sonrasında konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut da 5 milyon vatandaşı ev sahibi yaptıkları için yaşadığı mutluluğu dile getirdi. 

2003'te TOKİ'nin kurumsal mimarisindeki yeniliklik ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyonla hayata geçirilen seferberlikle 19 yılda sosyal donatıları ile beraber güvenli ve kaliteli konutlar inşa edildiğini söyleyen Bulut, şunları söyledi:

"Bugün, ülkemizin en güvenli ve sağlam konutlarının TOKİ üretimi olduğunu söylemekten onur ve mutluluk duyuyorum. 'Dost eli' bir kurum niteliğine bürünen TOKİ sayesinde dar gelirli vatandaşlarımız, özlem duydukları güvenli ve konforlu konutlara kavuştu. İnsanımız için dün uzak bir hayal olan ev sahibi olmak, bugün gerçek oldu. Ülkemizin tüm şehirlerinde, ilçe ve köylerinde inşa ettiğimiz yapılar, dünyada benzeri olmayan bir sosyal konut üretim modelinin ürünüdür. Son inşa ettiğimiz konutların da yüzde 98’i sosyal konut olup, tümü yatay mimari anlayışla hayata geçirilen ve şehirlerimize değer katan uygulamalardır."

TOKİ'nin 3 temel anlayışla çalışma yaptığını söyleyen Kurum, "Bunlar, şehirlerimizin yerel dokusundan ilham aldığımız ve az katlı proje planlarını ifade eden yatay mimari yaklaşım, geleneksel semt kültürünün gelişimine zemin hazırlayan mahalle temalı tasarımlar ve kalite prensibidir. Bu üç yaklaşım doğrultusunda projelendirdiğimiz yeni yerleşimlerin içinde meydanı, okulu, camisi, parkı, yeşil alanları, güçlü altyapısı, sosyal donatı ve sosyal alanlarıyla şehirlerimizin kadim mimari ve yaşam kültürüyle bütünleşiyor." şeklinde konuştu.

 

'1 Milyonuncu Konut Teslimi' törenimize ev sahipliği yapan Sincan'da, Belediyemizi ziyaret ederek ilçemizde yaptığımız şehircilik projelerimizi istişare ettik.

Sincan'ımız için el ele vererek hep birlikte çalışacağız. @ankarasincanbld
 


Geri Dön