29 / 03 / 2024

TOKİ'den Ankara Çankaya'da 25 bin 195 metrekare arsa

TOKİ'den Ankara Çankaya'da 25 bin 195 metrekare arsa

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara'nın Çankaya ilçesinde arsa karşılığı gelir paylaşımı işi yaptıracak



Ankara ili Çankaya ilçesi, Karakusunlar Mahallesi'nde, Ankara-Eskişehir Karayolu ile Mevlana Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan 3 parsel arsa satışı gelir paylaşımı işi yöntemiyle satılacak.

Alanları 737, 18 bin 745 ve 5 bin 713 metrekare olan arsaların kullanım alanı kentsel servis alanı olarak belirlendi. Satılacak taşınmazların toplam alanı 25 bin 195 metrekare. Bu bölgelere kamu kuruluşları, turistik tesisler, ticaret merkezleri, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri, yurt alanları, ticari büro servisleri, sergi satış tesisleri ve basın yayın tesisleri inşa edilebilecek. Arsaların emsalleri 2 ile 2,5 arasında değişiyor.

Arsaların satışı açık ihale usulü ile 18 Ocak 2010 tarihinde, saat 10.30'da yapılacak. Parseller Bayındır Hastanesi ve Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'nin yanında, Armada AVM'ye 350 metre,  Ankara  Ticaret Odası'na 950 metre, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'na 690 metre, AŞTİ'ye 900 metre, Kızılay Meydanına 3,75 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Taşınmazların yakın çevresinde, alışveriş merkezleri, plazalar, hastaneler, kamu kurumlarına ait binalar ve yüksek katlı konut yapıları bulunuyor.

0312 565 26 49

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara'nın merkezindeki bir araziyi  büyük yatırımcılar için satışa çıkardı

Gelir paylaşımı yöntemine göre değerlendirilecek araziler için teklifler, 18 Ocak'ta alınacak.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Ankara-Söğütözü'nde, Armada'nın karşısındaki araziye otel olur, her şey olur, çok cazip bir arsa" derken, Kayabaşı'ndaki arazide, Selçuklu mimarisini yaşatacak konut projesi uygulayacaklarını bildirdi.

TOKİ, söz konusu arsalara yatırımcıların dikkatini çekmek için yeniden gazetelere ilan verdi. Daha önce bu arazilerin satışı için geçen yıl Aralık ayında ihale yapmayı planlayan idare, yatırımcılardan gelen talep üzerine, ihale gününü Ocak ayına kadar uzatmıştı.

TOKİ, Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesi'nde, Ankara-Eskişehir Karayolu ile Mevlana Bulvarı'nın (Konya Yolu) kesiştiği noktada, Söğütözü'nde, Armada'nın karşısında, Bayındır Hastanesi'nin yanında bulunan 25 bin 195 metrekarelik arsasını, "arsa karşılığı gelir paylaşımı" usulü ile değerlendirecek. Turistik tesis, sağlık tesisi, kültür, eğlence tesisleri, kamu binası, yurt alanı, ticaret merkezi, ticari büro servisleri, sergi satış tesisleri, basın yayın tesisleri olarak değerlendirmeye uygun arsa için teklifler 18 Ocak günü saat 10.30'a kadar alınacak.

İhale, TOKİ Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği uyarınca açık ihale usulüne göre yapılacak. Yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık ihale, "uluslararası bir ihale" niteliğinde olmayacak, teklifler Türkçe olarak verilecek.

İstekliler, ihale evraklarını TOKİ'den 2 bin 500 lira bedel ile satın alabilecek. İhale konusu işle ilgili sorular, 11 Ocak 2010 günü saat 17.00'ye kadar sadece "faks" ile idareye iletebilecek. Teklif dosyaları 18 Ocak 2010
günü saat 10:30;a kadar TOKİ ihale komisyonuna elden teslim edilecek ve istekliler huzurunda açılacak. Herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.

İşin geçici teminat tutarı, isteklinin toplam satış geliri üzerinden teklif ettiği bedelin yüzde 2;si olarak belirlendi.

İsteklilerin, banka referans mektuplarının kullanılabilir nakit kredi toplamlarının, kullanılmamış teminat mektubu kredilerinin, toplam ciroda son üç yılın ortalamasının 15 milyon liradan az olmaması gerekiyor.

Onaylı imar planına göre; kamu Kuruluşları, turistik tesisler, sağlık tesisleri, ticaret merkezleri, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri, yurt alanları, ticari büro servisleri, sergi satış tesisleri, basın yayın tesisleri alanı olarak belirlenen adalarda, yapı yoğunluğu E= 2,5, E= 2,0 ve yapı yüksekliği serbest bulunuyor.

Bu parsellerde yüklenici, imar yönetmelikleri kapsamında, satışı özendirici ve hasılatı arttırıcı projeleri yapıp idare onayını almak kaydıyla uygulayabilecek.
AA


Geri Dön