28 / 03 / 2024

TOKİ'den ev alanların yüzde 65'i memnun!

TOKİ'den ev alanların yüzde 65'i memnun!

Pollmark araştırması TOKİ'den ev alanların yüzde 65'inin memnun olduğunu, yüzde 81'inin ise çevresine "Sen de al önerisi yaptığını" ortaya çıkardı



Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) konut alan her 5 kişiden dördü yakınlarına ve çevresine de aynı projelerden ev alma tavsiyesinde bulunuyor. TOKİ'nin, müşteri memnuniyetini belirlemek amacıyla haziran ayında Pollmark'a yaptırdığı araştırmada  TOKİ  konutlarında oturanların yüzde 81'i, konutları tavsiye edebileceğini söyledi. Araştırmaya katılan ev sahiplerine "TOKİ konutlarında oturmaktan memnun musunuz?'' diye sorulduğunda, katılanların yüzde 65'i 'açıkça memnunum' derken, 'açıkça memnun olmadığını' ifade edenlerin oranı yüzde 13 olarak gerçekleşti. Araştırmada çıkan bir başka ilgi çekici sonuç da TOKİ projelerinden ev alanların finansman tercihleriyle ilgili oldu. TOKİ müşterilerinin ev alırken genellikle kişisel tasarruflarını değerlendirdiği, banka kredisi kullananların ise yüzde 20 gibi oldukça düşük bir düzeyde kaldığı ortaya çıktı. Ayrıca konut alanların yüzde 65'inin aldığı konutta oturduğu, yüzde 35'inin ise aldığı konutu kiraya verdiği tespit edildi. TOKİ projelerinde ikamet edenlerin yüzde 62.7'sinin aylık net gelirinin 1.500 liranın altında, yüzde 34.2'sinin geliri ise 501-1.000 lira arasında olduğu belirlendi.

Her evde ortalama 3.7 kişi oturuyor
Toki'nin araştırması için 26 ilde, yüzde 90 doluluk oranına sahip 85 ayrı toplu konut projesinde yaşayan 2 bin 346 kişi ile görüşüldü. Araştırmaya göre TOKİ konutlarını genellikle çekirdek aileler tercih ediyor. Konutlarda ortalama 3.7 kişi yaşıyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ'den konut alan tavsiye de ediyor

TOPLU Konut İdaresi'nden (TOKİ) konut alanların büyük bölümü "çok memnun" olduğunu belirtirken, yüzde 81'i de başkasına tavsiye ediyor.

TOKİ'nin müşteri memnuniyetini ölçmek için Pollmark Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı araştırmaya göre idareden konut alanların genellikle kişisel tasarruflarını değerlendirdiği, banka kredisi kullananların yüzde 20 gibi oldukça düşük bir düzeyde kaldığı belirlendi. Araştırma TOKİ'den konut alanların yüzde 65'inin aldığı konutta oturduğunu saptarken çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere, konut alanların yüzde 35'inin aldığı konutu kiraya verdiği de ortaya çıktı. Araştırma Haziran ayında yapıldı.
Hürriyet


 


Geri Dön