25 / 04 / 2024

TOKİ'den ev çıkmayanlar dikkat! Bankaya gitmenize gerek yok!

TOKİ'den ev çıkmayanlar dikkat! Bankaya gitmenize gerek yok!

TOKİ tarafından gerçekleşen ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nde hak sahiplerini belirleyecek kuralar devam ediyor. Kura sonucunda koronavirüs salgını sonucunda alınan önlemler kapsamında  hak sahibi olamayan vatandaşlara başvuru ücretleri 2 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılıyor. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) düzenlenen ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nde hak sahiplerini belirleyecek kuralar sürüyor.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; kurada hak sahibi olamayanlar ise başvuru bedellerini geri alıyor. Ancak yeni tip koronavirüs salgını sonucunda alınan önlemlerde vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları istendiği şu günlerde Ziraat Bankası yoğunluk oluşturmamak için önemli bir işleme imza attı.

1.2 milyon başvuru

Bu kapsamda Ziraat Bankası tarafından başvuru yapıp kurada hak sahibi olamayan vatandaşlara başvuru ücretleri 2 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılıyor. Bu durumda vatandaşlar bankaya gitmek zorunda kalmıyor.

TOKİ sosyal konut başvurusunda 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için ise 1000 lira ücret başvuru ücreti alınmıştı. Başvuru bedelleri Ziraat Bankası’na yatırılmıştı. Kuranın ardından hak sahibi olamayı hak edemeyen tüketiciler başvuru bedellerini kura çekilişinden bu yana 5 iş günün ardından ilgili banka şubelerinden iade alabilecekleri kaydedildi. Depreme dayanıklı, her şehrin kendi dinamiklerine göre, yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara, yoğun ilgi gösterilmiş; 100 bin konuta toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuruda bulunmuştu.


 

TOKİ para iadesi ödemeleri ertelendi mi?


Geri Dön