28 / 03 / 2024

TOKİ'den Güneydoğu'ya ücretsiz 48 bin ev!

TOKİ'den Güneydoğu'ya ücretsiz 48 bin ev!

Devlet terörzedelerin mağduriyetlerini gidermek için düğmeye bastı. TOKİ tarafından vatandaşlara ücretsiz 48 bin ev yapılacak. Esnafa ise aylık 3 bin lira yardım verilecek.



AK Parti'nin Güneydoğu'da Sur, Cizre ve Nusaybin'de yaşanan terör olaylarında evleri ve iş yerleri tahrip olan vatandaşa devlet desteği verilecek. AK Partinin, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarında vatandaşın mağduriyetini gidermek için hazırladığı master planının detayları belli oldu. Plana göre bölgeye  TOKİ  tarafından vatandaşa ücretsiz verilmek üzere 48 bin konut yapılacak. Esnafa ise bin ile 3 bin TL arası aylık ödenek verilecek. 



MAĞDURA DEVLET KAPISI 


Hükümetin bölgeye yönelik hazırladığı mastır plan çerçevesinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinin teröristlerden temizlenmesinin ardından bir kültür merkezi haline getirileceğini de ifade eden yetkililer, ayrıca terör mağduru her aileden bir kişiye de kamuda iş verileceğinide bildirdiler.



BORÇLAR ÖTELENDİ 


Yetkililer, terörden zaran gören ihtiyaç mağduru her sahibi vatandaşlar için halen bölgeye yiyecek ve aileden bir giyecek yardımı aktarıldığını ve yardımların devam kisive de edeceğini kaydettiler. Bölgeye giden yardımların kamuda is koordinasyonu için bir komisyon kurulduğunu hatırlatan verileceğini de yetkililer, ayrıca bölge esnafının sigorta ve prim borçlarının ertelendiğini de vurguladılar. 



5 MİLYAR KAYNAK AKTARILDI 


Bölgede zarar gören okul ve hastane gibi devlet kurumlarının en hızlı şekilde özel sektör ve STK'ların desteği ile yeniden yapılacağını vurgulayan hükümet yetkilileri, sağlık personelinin de güvenliği için hastanelerin yanına lojmanlar yapılacağını söylediler. Hükümet yetkilileri, bölgede yaşayan vatandaşların terör mağduriyetinin karşılanması amacıyla halen bölgeye 4-5 milyar lira aktarıldığının bilgisini verdi. 



Helin ŞAHİN/Millet


Geri Dön