19 / 04 / 2024

TOKİ'den İzmir Selçuk'a 620 konut! 

TOKİ'den İzmir Selçuk'a 620 konut! 

TOKİ'nin İzmir Selçuk'ta inşasına devam ettiği 620 konutluk projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, söz konusu çalışmalar hakkında bilgi aktardı. 



AK Parti  İzmir  Milletvekili Atilla Kaya, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Selçuk'ta inşa edilen 50 bin sosyal konut kapsamında projelendirilen 620 konutun şantiye alanında incelemelerde bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre; yetkililerden bilgi alan Kaya, çalışmalar hakkında son durumu paylaştı. 

50 bin sosyal konut kapsamında projelendirilen yeni yerleşim alanının bin konuttan oluştuğunu kaydeden Kaya,“2 etap şeklinde planlanan projenin yaklaşık 130 bin metrekare alan üzerine tasarlanan bu etabında 57 blokta 620 konut bulunuyor. Ayrıca beş ticari bina, bir okul ve mescid ile 637 araçlık açık otopark yer alıyor. Geniş yeşil alanlar, planlı park ve sosyal donatılar mevcut” diye konuştu. Son Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Proje’den birisi olan Efes Antik Kanal Projesi’nde sürdürülen çalışmaları da yerinde inceleyen Kaya, projenin tamamlanmasıyla birlikte, kültürel değerlerinin yanı sıra turizm hizmeti veren bir destinasyon olan Efes’in hak ettiği yere ulaştırılacağını vurguladı.

TOKİ den İzmir Selçuk a 620 konut! 

24 derslikli 

Ardından yıkılan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu yerine TOKİ’nin inşa edeceği okul alanında incelemelerde bulunan Kaya, Türkiye’nin güçlü ve aydınlık yarınları için yatırımların sürdüğünü dile getirdi. 24 derslikli yeni bir bina yapılacağı müjdesini veren Kaya, “Çocuklarımız ve gençlerimiz yarınlarımızın teminatı. Onlara yönelik yapılan her yatırım aslında ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Yakında inşaat çalışmaları başlayacak” dedi.

TOKİ İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı!


Geri Dön