28 / 03 / 2024

TOKİ'den konut alan vekil ve eski başkan konutları iade etti!

TOKİ'den konut alan vekil ve eski başkan konutları iade etti!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ateş, Çemişgezek Belediyesi eski Başkanı Metin Levent Yıldız ile bazı işadamları, bu konutları iade etmek için TOKİ’ye yazılı başvuruda bulundu.



Çemişgezek Belediyesi eski Başkanı Metin Levent Yıldız, dün düzenlediği basın toplantısında, kendisi ve Milletvekili Mustafa Ataş’ın 14 Kasım tarihinde TOKİ’ye başvurarak konutları iade ettiklerini belirttiği belirtildi. Yıldız, Çemişgezek Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Eğer bir vekil, bir işadamı ta İstanbul’un bağrından gelip de Anadolu’da; doğup büyüdüğü yere, eğer aidiyet duyuyor, sizinle oturuyor, çay içiyor, yemek yiyor, dizinizin dibinde dertlerinizi dinliyorsa bu, Ak Parti hükümetinin sayesinde olmuştur. Anadolu’nun her ücra köşesine AK Parti, onun vekilleri inmiştir.


Sayın Mustafa Ataş da parlamentodaki 15 yıllık çalışma, gayretinin, emeğinin bir parçası olarak Türkiye iktidarını 3 dönemdir sürdürmektedir. Sayın Mustafa Ataş da, bu ücra yere, bu sürgün yerine, bu topraklara, bu duygularla gelmiştir. Ben de sayın Milletvekilimiz Mustafa Ataş da aldığımız konutların TOKİ’ye geri iadesi için 14 Kasım’da geri iade için TOKİ’ye yazılı başvuru yaptık." Konutların yapımı devam ederken talepleri, başkanlığı döneminde almaya başladıklarını belirten Yıldız, şöyle devam etti:


"Deniliyor ki; fakire ev verilmemiş, vekile verilmiş. O dönem bu müracaatları biz aldık. Dönemimiz itibari ile biz aldık. Halkın huzurundayız şu an. Bir tek fakir vatandaşımız çıkıp, ’Ben TOKİ’den ev almadım’ derse, bu bedeli ödemeye hazırız. Biz önce 125 konut olarak yapacaktık, sonra talep olmadı 100 konut yaptık. Sonra halkımız bize dedi ki; ’Siz, vekilimiz bu işin içine girerseniz, teşvik olur, talep artar güven oluşur.’ Biz de bu şekilde, bu duygularla girdik ve aldık. Biz de, halkımız da, vekilimize dedik ki, aidiyet duygusu oluşsun. Biz de Mustafa Ataş’a sorduk; ey Mustafa Ataş bu şekilde düşünür müsünüz? ’Eğer Çemişgezek’e faydası olacaksa, TOKİ’ler yapılacaksa, insanlar dam toprak evlerde oturmak yerine bu evlerde oturacaksa, hay hay alırım’ dedi. Vekilimiz bu duygularla girmiştir sonuç böyledir" diye konuştu.


TOKİ MÜFETTİŞLERİ İNCELEMEYE ALMIŞTI

Çemişgezek İlçesi’nde 2011 yılında tamamlanarak satışı yapılan ve geçen Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilen alt gelir grubu konutların satışı ve hak sahiplerine dağıtımından sonra, bazı konutların zengin ve ihtiyacı olmayan kişilere verildiği yönündeki dedikodular,  TOKİ  müfettişleri tarafından incelemeye alınmıştı.


Müfettişlerin, Çemişgezek konutları ile ilgili belgelerde yaptığı inceleme sonucu, Milletvekili Ataş’a satılan konutun belgelerinde, gelir beyanı ve tapu dairesinden alınması gereken gayrimenkul olmadığına dair belgelerin eksik olduğunu tespit etmişti. TOKİ yetkilileri, belgelerin eksik olmasına rağmen sözleşme imzalandığının tespit edildiğini duyurdu. Dönemin Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’ın ise evrakları tamam olarak teslim ettiği alt gelir grubu gelir düzeyinin 2 bin 600 lira olması gerekirken beyanda 3 bin 461 lira gelir beyan etmesine rağmen kendisine satış yapıldığı ifade edildi. TOKİ tarafından incelemeye alınan dosyalarda alt gelir grubuna uymayan ve usulsüz satış yapılan kişilerin tespit edilmesinden sonra sözleşmelerin iptal edileceği ve haklarında suç duyurusunda bulunulacağı açıklanmıştı.


Hürriyet


Geri Dön