29 / 03 / 2024

TOKİ'den yeşil kartlılara da 100 TL taksitle ev

TOKİ'den yeşil kartlılara da 100 TL taksitle ev

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirli aileler için konut atağını hızlandırdı. Yapılan çalışmayla sosyal güvencesi olmayan vatandaş da ev sahibi olabilecek.





 Ailesinde özürlü fert olanlar ise kurasız, özel kontenjandan faydalanabilecek. 17 ilde satılacak 10 bin 112 konut için başvurular valiliklere yapılacak ve son başvuru tarihi 24 Nisan olacak. Adana, Antalya, Ağrı, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Konya, Kilis, Malatya, Sakarya, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilecek projelerde en yoğunu  Ankara  Mamak Kusunlar'daki bin 176 konut olacak.

BRÜT 45 METREKARE
Hiçbir sosyal güvenlik kurumuna tabii olmayan ya da yeşil kart sahiplerinin başvuruda bulunabileceği konutlarda sosyal güvencesiz özürlü vatandaşlara pozitif ayrımcılık yapıldı. En az yüzde 50 özürlü vatandaşlar için özel kontenjan ayrıldı. Brüt 45 metrekare olan evlere peşinatsız 100 lira taksitle sahip olunacak. Diğer başvuru şartları şu şekilde belirlendi: T.C. vatandaşı olmak, kuraya katıldığı il sınırları içersinde en az 3 yıl ikamet etmek, TOKİ'den konut satın almamış olmak, kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir konutu olmamak, 30 yaş ve üzerinde olmak (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor.)

30 MAYISTA KURA ÇEKİMİ
TOKİ'nin dar gelirli aileler için geliştirdiği 10 bin 112 konut için başvurular 25 Mart-24 Nisan tarihleri arasında valiliklerce kabul edilecek. Kura listelerinin hazırlanması ve idareye bildirilmesi 1 Mayısta tamamlanacak. Konut alma hakkı ve konut belirleme kurası 30 Mayısta yapılacak ve dar gelirli ailelerin konut rüyası gerçeğe dönüşecek. Kurada hak sahibi olanlar evraklarını 1 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında tamamlayacak. Valilikler kesin listeleri 10 Temmuzda idareye bildirecek. Hak sahipleri Ağustos 2009'da ise kesin sözleşmelerini imzalayacak.

Türkiye


Geri Dön