26 / 04 / 2024

TOKİ’nin indirim kampanyasına büyük ilgi!

TOKİ’nin indirim kampanyasına büyük ilgi!

TOKİ'nin konut ve iş yeri alıcılarına özel olarak başlattığı yüzde 22 indirim kampanyasından 14 bin 979 kişi yararlandı...



TOKİ'nin borcunu vadesinden önce ödeyip tapusunu erken almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına dönük düzenlediği yüzde 22 indirim kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Faizlerin de düşmesiyle kampanyaya katılım bir önceki döneme göre yaklaşık iki kat artış gösterdi. Bir önceki dönemde kampanyadan 8 bin 735 konut ve iş yeri alıcısı yaralanırken, bu kampanyadan 14 bin 979 kişi yararlandı. Borçların yüzde 61‘i banka kredisi kullanılmadan kişisel tasarruflarla kapatıldı.

TOKİ Dergisi'nde yer alan habere göre, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için düzenlenen indirim kampanyasından 13 bin 175 kişi tapularını almaya hak kazanırken, esnek ödeme planından yararlanarak borç bakiyesinin bir bölümünü kapatmak isteyen vatandaşlar da kampanyaya başvurdu. Borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapılan peşin ödemelerde, bin 804 kişi yüzde 22 indirimden yararlandı. Böylelikle kısmi ödemelerle beraber toplam 14 bin 979 vatandaş kampanyaya katıldı.

İndirimden yararlananlara Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalarda konut kredisi imkânı sağlanırken, borçların yüzde 61'i banka kredisi kullanılmadan kişisel tasarruflarla kapatıldı.


Geri Dön