18 / 04 / 2024

TOKİ'nin taksitleri yüzde 4 zamlandı!

TOKİ'nin taksitleri yüzde 4 zamlandı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ikinci yarısında, taksitlere yüzde 4 artış uyguladı



TOKİ'den edinilen bilgiye göre, bu yılın ikinci yarısında, kredi ve konut taksitlerinin geri ödenmesinde uygulanacak artış oranı belli oldu. Buna göre, TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde, ocak-temmuz dönemi için yüzde 4 artış uygulanacak.

Aynı şekilde,  TOKİ  tarafından inşaa ettirilen ve 6 aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerinde, borç bakiyeleri ve taksit tutarları, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 4 ile güncellendi.

TOKİ'nin yaptırdığı ve satışa çıkardığı projeler ile Tasfiye Halindeki Emlak Bankası A.Ş'den TOKİ'ye intikal eden projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit tutarları ise memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak, yüzde 1,83 oranında artırıldı.

İdare tarafından satılan arsaların bakiye borç ve taksit tutarlarına uygulanacak artış oranı ise yüzde 3,27 olarak belirlendi. (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan haberler

TOKİ'nin taksitlerine yüzde 4 zam

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ikinci yarısında, taksitlere yüzde 4 artış uyguladı. Buna göre, TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde, ocak-temmuz dönemi için yüzde 4 artış uygulanacak. Aynı şekilde, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 6 aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerinde, borç bakiyeleri ve taksit tutarları, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 4 ile güncellendi. TOKİ'nin yaptırdığı ve satışa çıkardığı projeler ile Tasfiye Halindeki Emlak Bankası A.Ş'den TOKİ'ye intikal eden projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit tutarları ise memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak, yüzde 1.83 oranında artırıldı.
Türkiye

TOKİ'nin taksitleri yüzde 4 zamlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın 2. yarısında, taksitlere yüzde 4 artış uyguladı. TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde, Ocak-Temmuz dönemi için yüzde 4 artış uygulanacak. TOKİ tarafından inşaa ettirilen ve 6 aylık memur maaş artış oranına bağlı satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerinde, borç bakiyeleri ve taksit tutarları, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 4 ile güncellendi.
Takvim

TOKi'nin taksitleri zamlandı

TOKİ, yılın ikinci yarısında, kendi yapmış olduğu konutlar için taksitlere yüzde 4 artış uyguladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ikinci yarısında, taksitlere yüzde 4 artış uyguladı. TOKİ'den edinilen bilgiye göre, bu yılın ikinci yarısında, kredi ve konut taksitlerinin geri ödenmesinde uygulanacak artış oranı belli oldu. Buna göre, TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde, ocak-temmuz dönemi için yüzde 4 artış uygulanacak. Aynı şekilde, TOKİ tarafından inşaa ettirilen ve 6 aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerinde, borç bakiyeleri ve taksit tutarları, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 4 ile güncellendi. TOKİ'nin yaptırdığı ve satışa çıkardığı projeler ile Tasfiye Halindeki Emlak Bankası A.Ş'den TOKİ'ye intikal eden projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit tutarları ise memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak, yüzde 1,83 oranında artırıldı. Satılan arsaların bakiye borç ve taksit tutarlarına uygulanacak artış oranı ise yüzde 3,27 olarak belirlendi.
Yenişafak

TOKİ taksitlerine yüzde 4 zam 
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ikinci yarısında taksitlere yüzde 4 zam yaptı. 
 
Buna göre, İdare'den ev alanlar ile İdare'den kredi kullanan kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcıların aylık geri ödemeleri yüzde 4 artırıldı. Yasalara göre TOKİ yönetimi ödemeleri her 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan zam kadar artırma hakkına sahip.
Zaman

TOKİ'nin konut taksitlerine zam

TOKİ'den ev ve daire alanlara kötü haber. Konut taksitlerine zam yapıldı.Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ikinci yarısında, kredi ve konut taksitlerinin geri ödenmesinde uygulanacak artış oranı belirledi. Taksitlerde zam uygulanacak.
 
TOKİ'den edinilen bilgiye göre, bu yılın ikinci yarısında, Buna göre, TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde, ocak-temmuz dönemi için yüzde 4 artış uygulanacak.

Aynı şekilde, TOKİ tarafından inşaa ettirilen ve 6 aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerinde, borç bakiyeleri ve taksit tutarları, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 4 ile güncellendi.

TOKİ'nin yaptırdığı ve satışa çıkardığı projeler ile Tasfiye Halindeki Emlak Bankası A.Ş'den TOKİ'ye intikal eden projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit tutarları ise memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak, yüzde 1,83 oranında artırıldı.

İdare tarafından satılan arsaların bakiye borç ve taksit tutarlarına uygulanacak artış oranı ise yüzde 3,27 olarak belirlendi.
Bugün

TOKİ kredi taksitleri yüzde 4 zamlandı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), yılın ikinci yarısında konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde taksitlere yüzde 4 artış uygulayacak. TOKİ tarafından inşaa ettirilen ve 6 aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerinde, borç bakiyeleri ve taksit tutarları, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 4 ile güncellendi. TOKİ açıklamasına göre, projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit tutarları ise yüzde 1.83 oranında artırıldı.
Sabah

TOKİ'nin taksitleri yüzde 4 zamlandı
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ikinci yarısında, taksitleri yüzde 4 artış uyguladı

TOKİ'den edinilen bilgiye göre, bu yılın ikinci yarısında, kredi ve konut taksitlerinin geri ödenmesinde uygulanacak artış oranı belli oldu. Buna göre, TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde, Ocak-Temmuz dönemi için yüzde 4 artış uygulanacak.
Vatan


Geri Dön