29 / 03 / 2024

TOKİ'ye erken ödeme indiriminde 110 milyon lira geldi

TOKİ'ye erken ödeme indiriminde 110 milyon lira geldi

TOKİ, "erken ödeme indirimi" kampanyasında 110 milyon liralık kaynak sağladı.  22 Mart'ta başlayan ve 19 Nisan'a kadar sürecek indirim kampanyasından, 7 Nisan itibariyle yaklaşık 3 bin konut alıcısı yararlandı



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik 22 Mart'ta başlatılan "erken ödeme indirimi" kampanyasından, şimdiye kadar 3 bin kişinin yararlandığı ve 110 milyon liralık kaynak sağlandığı bildirildi.

TOKİ'den yapılan açıklamada,  TOKİ  tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen indirim kampanyasının devam ettiği belirtildi.

İndirim kampanyası kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecekler.

Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarda söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Açıklamada, bu kampanyada borcunu kapatmak isteyen konut ve işyeri alıcıları için bir çok bankanın düşük faiz oranları ile özel koşullu, 12 ay ile 120 ay arasında değişen vadelerde konut kredisi imkanı sağladığı kaydedildi.

TOKİ açıklamasında, daha önce düzenlenen son indirim kampanyasına göre; borcunu kapatan kişi sayısında yaklaşık yüzde 150, sağlanan kaynak konusunda da yüzde 120 artış sağlandığı belirtilerek, "Hem vatandaş hem TOKİ kazanıyor" denildi.

Verilen bilgiye göre, 22 Mart'ta başlayan ve 19 Nisan'a kadar sürecek indirim kampanyasından, 7 Nisan itibariyle yaklaşık 3 bin konut alıcısı yararlandı ve yaklaşık 110 milyon lira kaynak sağlandı.

Uygulamadan, TOKİ'den 2008 yılı sonuna kadar konut ve işyeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve işyeri sahibi yararlanabilecek. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanya kapsamı dışında bırakıldı. TOKİ'nin, 2008 yılı sonuna kadar sattığı yaklaşık 133 bin konut ve işyeri nedeniyle, hak sahiplerinden 5,8 milyar lira civarında alacağı bulunuyor. İdare, nakit ihtiyacını gidermek amacıyla, zaman zaman erken ödeme indirimi yaparak, 10-15 yılda tahsil edebileceği bu tutarların bir bölümünü, daha kısa sürede toplamış oluyor.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Erken ödeme' indirimine devam
TOKİ'nin borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyenlere yönelik 22 Mart'ta başlattığı "erken ödeme indirimi" kampanyasından, şimdiye kadar 3 bin kişinin yararlandığı ve 110 milyon liralık kaynak sağlandığı bildirildi
TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen kampanyanın devam ettiği belirtildi.
İndirim kampanyası kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabileceler. Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak.
Milliyet

TOKİ'ye erken ödemeden 110 milyon lira topladı
TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik 22 Mart'ta başlatılan `erken ödeme indirimi' kampanyasından, 3 bin kişinin yararlandığı ve 110 milyon liralık kaynak sağlandığı bildirildi. 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş, vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen indirim kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecekler. Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak. Bu  tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarda söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.
Hürriyet

TOKİ'ye erken ödemeden 110 milyon lira geldi 
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) başlattığı 'erken ödeme indirimi' kampanyasından şimdiye kadar 3 bin kişi yararlandı. Bu çerçevede 110 milyon liralık tahsilat gerçekleştirildi.
 
Halen devam eden indirim kampanyası kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabiliyor. Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılıyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarda söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.
Zaman

Erken ödeme indiriminden TOKİ'ye 110 milyon TL geldi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu almak isteyenler için 22 Mart'ta başlattığı 'erken ödeme indirimi' kampanyasından, şimdiye kadar 3 bin kişiyi yararlandırdı ve 110 milyon liralık kaynak sağladı

TOKİ'DEN yapılan açıklamada, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılması için düzenlenen indirim kampanyasının devam ettiği belirtildi. Kampanya kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecekler. Borcun peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında ise söz konusu indirimden yararlanılamayacak.
Açıklamada, bu kampanyada borcunu kapatmak isteyen konut ve işyeri alıcıları için bir çok bankanın düşük faiz oranları ile özel koşullu, 12 ay ile 120 ay arasında değişen vadelerde konut kredisi imkanı sağladığı kaydedildi. TOKİ açıklamasında, daha önce düzenlenen son indirim kampanyasına göre;  borcunu kapatan kişi sayısında yaklaşık yüzde 150, sağlanan kaynak konusunda da yüzde 120 artış sağlandığı belirtilerek, ''Hem vatandaş hem TOKİ kazanıyor'' denildi.

5.8 MİLYAR TL ALACAK
Verilen bilgiye göre, 22 Mart'ta başlayan ve 19 Nisan'a kadar sürecek indirim kampanyasından, 7 Nisan itibariyle yaklaşık 3 bin konut alıcısı yararlandı ve yaklaşık 110 milyon lira kaynak sağlandı. Uygulamadan, TOKİ'den 2008 yılı sonuna kadar konut ve işyeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve işyeri sahibi yararlanabilecek. Vadesi 12 aydan az kalan projeler ise kampanya kapsamı dışında. TOKİ'nin, 2008 sonuna kadar sattığı yaklaşık 133 bin konut ve işyeri nedeniyle 5,8 milyar lira civarında alacağı bulunuyor. İdare, nakit ihtiyacını gidermek amacıyla, zaman zaman erken ödeme indirimi yapıyor.
Akşam


Geri Dön