25 / 04 / 2024

Topçu Kışlası için yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Topçu Kışlası için yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Gezi Parkı’na yapılacak Topçu Kışlası için daha önce ‘Telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağı’ gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı veren İstanbul 6. İdade Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın karara yaptığı itirazı da reddetti...



İstanbul 6’ncı İare Mahkemesi, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itirazı reddetti. 

Gezi Parkı’ndaki çalışmalar nedeniyle Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası, mahkemeye itirazda bulunmuştu. İtiraz üzerine İstanbul 6’ncı İdare Mahkemesi, 7 Mayıs 2013’te ilk inceleme sonucu ‘Telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağı’ gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütmeyi durduran bu karara itiraz ederek savunmasını mahkemeye sundu. İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti, oy çokluğu ile yürütmeyi durdurma kararını yerinde buldu. İlk kararda muhalif oy kullanan Üye Hakim, bu kez bakanlığın itirazının reddedilmesi yönünde oy kullandı. İlk karara onay veren Mahkeme Başkanı, ise bu kez karara muhalefet etti. Mahkemenin, Taksim Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılıp yapılmayacağına ilişkin kesin kararını 2 ay içinde vermesi bekleniyor. Taksim Dayanışması sözcülerinden TMMOB Şehir Plancılar Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, “Şu anda mahkeme tarafından yürütmesinin durdurulmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Çünkü İstanbul 2 No’lu Koruma Bölge Kurulu, Topçu Kışlası’na ait elde hiçbir belge ve rölöve projesi olmadığından bu yapının ihya edilmesinin mümkün olmadığı kararını vermişti” dedi.


Hürriyet Gazetesi


 


Geri Dön