19 / 04 / 2024

Topkapı-Ataköy hattı gayrimenkul yatırımcısının ilgisini kazandı!

Topkapı-Ataköy hattı gayrimenkul yatırımcısının ilgisini kazandı!

İstanbul Avrupa Yakası'ndaki Ataköy, Topkapı, Merter ve Bakırköy'deki markalı konutlardan alanların yüzleri gülüyor. Bölge yüksek prim yapıyor. Bugün bu alanlarda metrekaresi 15 bin liraya bile konut görmek mümkün.



İstanbul'un eski sanayi bölgesi Topkapı Ataköy hattı, son dönemde yatırımcı ilgisini üzerinde toplamayı başarmış bölgelerden. Konuta olan talebin her geçen gün arttığı bölgede AVM, ofis ve otel projeleri yükseliyor. Merkezi konumu, ulaşım araçları ve havalimanına yakınlığı bölgenin cazibesini artıran en önemli etkenlerden. Yabancı yatırımcının da ilgi gösterdiği Topkapı-Ataköy bölgesinde fiyatlar yükselişte. Konutların metrekaresi 15 bin liraya kadar çıkıyor. 


Merkezi konum avantajı 



Uzmanlar fiyatların yakm gelecekte daha da artacağı konusunda hem fikir. İmara açılan alanlar bölgeye yatırım yapacak şirketlerin önünü açıyor. Topkapı-Merter hattı, havaalanına ve toplu ulaşım araçlarına yakm olmasının yanı sıra merkezi konumuyla inşaatçıların gözdesi haline geldi. 


FİYATLARDAKİ ARTIŞ DÜZENLİ 


Gayrimenkul yatırımcısının ilgi göstermeye devam ettiği Bakırköy ise, ulaşım avantajı ve konumu bakımından tercih edilen diğer bölgelerden. Bölgede ev fiyatları düzenli olarak artıyor. Günümüzde Bakırköy'den 400 bin liradan tutun da 4 milyon dolara kadar ev almak mümkün. Orta ve üst gelir grubunun tercih ettiği Bakırköy'de metro, metrobüs gibi birçok ulaşım alternatifi mevcut. 


HERKESE EV ARABA


Elbirliği Sistemi'yle tanınan Emin Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, çeyrek asırdır sistem sayesinde vatandaşların '1 ev 1 araba' hayallerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Sistemi, Anadolu'daki insanların aralarındaki yardımlaşma ve dayanışma üzerine kurduklarını belirten Üstün, "İnsanların birbirlerine yardım ederek, tamamen faizsiz, alacakları eve fazla para ödemeden daha uygun fiyatlara sahip olmalarını sağladık" dedi. 


SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK 


Konut sektörünü de değerlendiren Üstün, "Sektörün önü açık görünüyor. Kentsel dönüşümün hızla devam etmesi ve konut ihtiyacı sektörü daha da canlandıracaktır. Sektörün en büyük kazancı 2016'da da kentsel dönüşüm olacak" diye konuştu. 


%30 BÜYÜME HEDEFİ 


Emin Üstün, 2016'da da hedeflerini büyük tuttuklarını belirterek şunları söyledi, "Bu hedefimiz yüzde 30 büyüme. 2016'da hayata geçirmeyi planladığımız projelerimiz var. Bunlardan biri Erzurum'da yapacağımız AVM olacak. Bir diğeri de Afyon'daki termal otel olacak. Darıca'da da konut yapımına başlayacağız." 




Posta



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kentsel dönüşüm projeleri ile Ataköy Bakırköy ve Zeytinburnu bölgeleri yeni bir kimlik kazanıyor. Metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçları, havaalanına yakınlığı ve merkezi konumuyla markalı konut ve ofis üreticilerinin ilgisini çeken bölgede peş peşe yeni lüks projeler hayata geçiriliyor. Şehir parkı ve Avrasya Tüneli de bölgeye değer katıyor. 


ISTANBUL'da gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi Ataköy, Baku köy ve Zeytinburnu hattı oldu. Metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçları, havaalanına yakınlığı ve merkezi konumuyla öne çıkan bölgede peş peşe yeni projeler hayata geçiriliyor. Sanayi tesislerinin ve çarpık konut yapılaşmasının dönüşümü bölgede konut piyasasını canlandırırken özellikle lüks projelerin bu bölgede yoğunlaşması dikkat çekiyor. Bölgede yapılan dev şehir parkı ile Avrasya Tüneli'nin de talep artışında etkili olduğu belirtiliyor. 


MARKALI PROJELER ARTIYOR 

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, günümüzde eski ve yıpranmış yapılanmaların mevcut olduğu Ataköy, Bakırköy ve Zeytinburnu bölgesinde konutların orta ve orta alt gelir grubuna hitap ederken, ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projelerin arttığını dile getirdi. Markalı konut projeleri kapsamında, Ataköy ve Bakırköy bölgelerinde bulunan konut projelerini incelediğimizde, genel olarak 1 +1. 2+1 ve 3+1 daire tiplerinin olduğunu ve metrekare satış fiyatının 5 bin 600 lira ile 30 bin arası değiştiğini belirten Yazıcı, bölgede markalı konut projesinde genelde ortalama fiyatın 10 bin lira olduğunu dile getirdi. 


FABRİKA YERİNE KONUT 

Cansel Turgut Yazıcı, bir zamanlar tekstil fabrikalarıyla sanayi sitelerinin merkezi olan ve Merkezefendi ile Topkapı'yı da içine alan Zeytinburnu'nda halen sanayi siteleri, atölye ve imalathanelerin yer aldığını, son donemde ise bölgenin kentsel dönüşümle merkezi iş alanı olmasının planlandığını belirtti. Bölgenin, kentsel dönüşümle yapılaşmaya giderek markalı konut projeleriyle yeni bir kimlik kazanır hale geldiğini kaydeden Yazıcı, kapanan fabrikaların arazilerinde artık ofis. konut ve alışveriş merkezlerinin yükseldiğini dile getirdi. Zeytinburnu Merter- E5 aksı bölgelerindeki konut projelerinde genel olarak 2+1.3+1 ve 4+1 daire tiplerinin yer aldığını ifade eden Yazıcı, dairelerin birim metrekare fiyatlarının 3 bin lira ile 22 bin lira arasında değiştiğini ifade etti. Bölgede yeni nesil projeler olarak adlandırılabilecek sahil kesiminde bulunan projeler ile E 5 ve çevresinde yer alan konutlar arasında ciddi fiyat farklılıkları olduğunu söyleyen Yazıcı, sahil kısmında metrekare fiyatlarının 6-22 bin lira, E5 hattında 6 12 bin lira olduğunu belirtti. 


DONUŞUM SÜRÜYOR 

Kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot bölgelerden biri olan Zeytinburnu'nda dönüşümün hızla devanı ettiğini ifade eden Yazıcı, Zeytinburnu Belediyesinin almış olduğu son karara göre Sahil Yolu hattına yakın Sümer Mahallesi'nde yaklaşık 1.250 konut ve işyerinin daha yıkılarak yerinde dönüştürüleceğini söyledi. Sahil Yolu hattında bulunan projelerin daha çok 3+1 ve 5+1 olmak üzere değişiklik gösterdiğini söyleyen Yazıcı, bu bölgede yatırımcıların daha çok ikamet amacıyla konut satın aldıklarını dile getirdi. 


Şehir parkı yapılıyor 

İSTANBUL'un ilk doğal kentsel dönüşüm ^ merkezlerinden biri olan Zeytinbumu'nda emlak piyasasının 2000'li yılların başında birdenbire hareketlendiğine dikkat çeken Yazıcı, Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan yaklaşık 150 bin metrekarelik Çırpıcı Şehir Parkı ve  Marmaray  ulaşım hattı sayesinde, bölgede bulunan gayrimenkullerde değer artışları yaşandığını belirtti. Yazıcı, henüz tüm etapları tamamlanmamış olan dev parkın yapımı tamamlandığında 500 bin metrekareyle İstanbul'un en büyük parkı haline geleceğini söyledi. 


Avrasya Tüneli değer katacak 

ULAŞIM projelerinin de söz konusu hattın değerlenmesinde önemli bir faktör olduğunu beliıten Cansel Turgut Yazıcı. "2016 yılında tamamlanması planlanan Avrasya Tüp Geçidi. Zeytinburnu'nu Anadolu yakasına bağlayacak ve bu sayede bölgeye ulaşım problemleri ortadan kalkmış olacak. Kazlıçeşme Göztepe hattında gerçekleştirilecek olan Avrasya Tüneli projesi, yoğun trafiğin etkili olduğu şehir içinde yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak. Bu mega projenin Marmaray hattının geçmiş olduğu bölgelerde yaratmış olduğu gayrimenkul piyasasındaki yukarı yönlü ivmenin bir benzerini özellikle bu bölgede yaşatması bekleniyor" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön