17 / 04 / 2024

Topkapı Sarayı Avrupa'nın en güzel 10 sarayı listesinde!

Topkapı Sarayı Avrupa'nın en güzel 10 sarayı listesinde!

Almanya merkezli yayın organı Deutsche Welle, Avrupa’nın en güzel 10 sarayını derledi. Topkapı Sarayı’da listede yer alırken, Topkapı sarayı için döneme göre ileri derecedeki bahçecilik nedeniyle de övgü alıyor.



Almanya merkezli yayın organı Deutsche Welle, Avrupa’nın en güzel 10 sarayını derledi. Topkapı Sarayı’da listede yer alırken, Topkapı sarayı için döneme göre ileri derecedeki bahçecilik nedeniyle de övgü alıyor. 5 bin kişinin çalıştığı belirtilen sarayı 1570’li yıllarda ziyaret eden Avrupalı seyyah Salomon Scweigger, bahçeyi şöyle anlatmış: “Yol boyunca ve yolu dikine kesecek biçimde çok güzel serviler dikilmiş, ağaçların arasında bir buçuk insan boyunda, hoş görünümlü biberiyeler yetiştirilmişti”.

 

18 yılda tamamlandı

Haber, 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Topkapı Sarayını “Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesinden sonra 1460 yıllarında yapımına başlanan ve 1478 yılında tamamlandı” diyerek anlatıyor.Fransa’nın başkenti Paris’teki Versailles Sarayı, Rusya’da bulunan Peterhof Sarayı, Britanya monarşisinin haftasonları ikamet ettiği Windsor Kalesi ilk 10’a giren diğer ünlü saraylar oldu. 


Milliyet


Geri Dön