25 / 04 / 2024

Toplu konut projelerinde akıllı asansörler kullanılıyor!

Toplu konut projelerinde akıllı asansörler kullanılıyor!

Toplu konut projelerinde artık akıllı, güvenlik sistemi üst seviyede ve ekolojik asansörler kullanılmaya başlandı. Asansörler sayesinde bina sakini, kişisel bilgilerin depolandığı güvenlik aparatlı 'retina okuyucusu' tarafından tanınıyor ve asansör hangi



Schindler Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Mike Jackson, konutlarda asansör seçimi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi veriyor. 'Genellikle asansör alımı tasarım aşaması tamamlandıktan sonra yapılıyor. Her zaman söylediğimiz gibi asansörler tasarım aşamasında planlanmalı' diyen Jackson, 'Asansörün yeri dışında, asansörün model seçimi ve bina ile uygunluğu da çok önemli. Binadaki kişi sayısı ve kullanım sıklığı önemli kriterler arasında. Mimari planlamanın başında yapıldığında asansörlerin kalitelerinde de artış yaşanıyor. Kaliteli ürünlere doğru bir trend gözlemliyoruz. Artık karşımızda bilinçli, ne almak istediğim bilen, kaliteye ve güvenliğe dikkat eden bir alıcı profili var. Asansörler insanların dikey ulaşım aracı olması nedeniyle beş kat ve üzeri konutlarda mutlaka kullanılıyor. Konutlarda daha çok duvarları renkli laminat kaplı, otomatik tahliye sistemleri olan asansörleri öneriyoruz. Tam otomatik kapılı ve mutlaka kabın kapısı olan asansörler kullanılmalı' şeklinde konuşuyor.

2.5-10 metre arası 1 saniye

Asansörlerde kullanılan teknolojinin geliştiğini belirten Jackson, teknolojik ürünlerini şöyle anlatıyor: 'Schindler 7000 serisi sayesinde kullanıcılar, asansöre gitmeden önünden geçtikleri güvenlik sistemleri tarafından tanınıyor ve gideceği kat bilindiği için o sıradaki en uygun asansöre yönlendiriliyor. Böylece asansörler arasında 'hangisi kata geldi' diye koşturmaya gere|c kalmıyor. Ayrıca bu sistem katlara giriş izni olan kullanıcılar hariç, kimsenin girişine izin vermeyerek, güvenliği de üst düzeye çıkarıyor. Farklı hız seçenekleri sunan 700$ serisi 2.5 ila 10 metre aralığındaki mesafelerin 1 saniyede kat edilmesini mümkün kılıyor. Teknoloji harikası bu asansörler sayesinde artık kullanıcı, hangi kata gideceğini merakla beklemek gibi bir endişe içinde olmayacak. Akıllı asansör bina çalışanının asansöre girmeden önce önünden geçtiği ve kişisel bilgilerinin depolandığı güvenlik aparatı 'retina okuyucular' sayesinde kişiyi tanıyacak, hangi kata gideceğini bilecek ve onu uygun asansöre yönlendirecek.' Asansörlerde yeni trendin ekolojik performansı yüksek ürünler olduğunu belirten Jackson, 'Asansör tasarımlarında en önemli unsur güvenlik. Bunun yanı sıra yeni geliştirilen ürünlerin mimarlar ve inşaat firmalarına planlamalarında daha fazla kolaylık sağlayacak ve alan bırakacak, aynı zamanda da daha fazla estetik ve daha kaliteli ürünler olacağı kesin' diyor.

Bakımlara önem verilmeli

Jackson, güvenilir ve sağlam bir asansör için kontrol ve bakımlara önem verilmesi gerektiğini belirterek 'Özenli yapılan koruyucu bakımlar ve periyodik kontroller, kullanılan orijinal yedek parça sadece asansörlerin sorunsuz çalışmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ekonomik ömrünü uzatarak, kaza ve bozulma olasılığım da minimuma indiriyor. Binasında asansör bulunan her şahıs veya firma asansör bakımının ve işletmesinin bir ruhsata bağlı olduğunu bilmek ve bu bakimi 'hizmet yeterlilik belgesi' sahibi kuruluşlara yaptırmak zorunda' diyor.
Hürriyet


Geri Dön