19 / 04 / 2024

Toprak Center'ın elektrikleri Mert İnşaat tarafından kesildi!

Toprak Center'ın elektrikleri Mert İnşaat tarafından kesildi!

Toprak Grubu ’nun kiracı olduğu Toprak Center binasında elektrik krizinin yaşandığı ortaya çıktı. Toprak Center ’ın sahibi Mert İnşaat, kiralar ödenmediği iddiasıyla binanın elektriğini kesti.




Toprak Grubu’nun kiracı olduğu Toprak Center binasında elektrik krizinin yaşandığı ortaya çıktı. Toprak Center’ın sahibi Mert İnşaat, kiralar ödenmediği iddiasıyla binanın elektriğini kesti. Toprak Grubu ise kira borçlarının olmadığını, elektrik kesme işleminin ‘şantaj’ amaçlı olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mert İnşaat’ın sahibi Hüseyin Gündoğdu ise birikmiş alacakları olduğunu, ancak ödemelerini alamadıklarını öne sürdü.

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Toprak Center binası, Halis Toprak’ın başında olduğu Toprak Grubu’nun borçlarına karşılık TMSF tarafından satışa çıkarılmış, 62 milyon dolara Mert İnşaat Turizm A.Ş.’ye satılmıştı.


8 TEMMUZ SABAHI ELEKTRİK KESİLDİ

10 katlı Toprak Center binasının Mert İnşaat’a geçmesi ile Toprak Grubu da bu binada kiracı konuma geldi. Toprak Grubu avukatları tarafından 9 Temmuz’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, bina sahibinin haksız yere elektriği kestiği savunuldu. Suç duyurusunda yer alan bilgilere göre son kesinti 8 Temmuz sabahı 07:45’de yapıldı. İddiaya göre söz konusu kesinti öncesinde ise herhangi bir gerekçe gösterilmedi.


Toprak Grubu’nun iddiasında göre ödenmeyen kira borçları bulunmuyor. Binanın ortak giderlerinden kendilerine düşen 28 bin 724 doların ise ödendiği iddia edildi. Suç duyurusu başvurusuna göre, Mert İnşaat, 1 Temmuz’dan itibaren binanın tahliye edilmesini de istedi.


GÜNLÜK KAYIP 500 BİN TL

Yapılan elektrik kesintileri nedeni ile günlük kayıplarının 500 bin TL olduğu vurgulanan suç duyurusunda, çeşitli illerde bulunan fabrikaların serverlarının da bu binada olduğu, elektrik kesintileri nedeni ile merkezin yanı sıra fabrikalarda da işlerin durduğu kaydedildi.


‘ALACAK VARSA YASAL YOLLA İSTENSİN’

Suç duyurusu metninde, Mert İnşaat’a bir borçlarının bulunmadığı iddia edilerek ‘Eğer varsa bir alacak, bu yasal yollarla talep edilsin. Elektriği kesmek bir tür şantaj’ denildi. “İş ve Çalışma Hürriyetini İhlal ve Şantaj’ suçlması ile savcılığa sunulan dilekçede şüpheli olarak Mert İnşaat’ın sahibi Hüseyin Gündoğdu ve oğulları Mertcan ve Yiğit’in yanı sıra binanın idari  sorumlusu Rıfat Özbalçık’ın adı yer aldı.


‘PARAMIZI ÖDEMİYOR’ İDDİASI

Konu ile ilgili bilgi veren Mert İnşaat’ın sahibi Hüseyin Gündoğdu ise “Biz bir yılı aşkın bir süredir bu binanın sahibiyiz. Toprak Grubu aynı konu ile ilgili yine suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık takipsizlik verdi. Konunun hukuki olduğu ifade edildi. Şimdi aynı başvuruyu yine yapmışlar. İstanbul’daki arkadaşımız ifade verdi. Bizim Toprak’tan 1.2 milyon dolar birikmiş alacağımız var. Açılan davalarımız var. En önemlisi tahliye davamız var. Dava sonuçlanmış esasında, ancak hâkim bir türlü karar vermiyor. Sürekli rapor alıyor. Asıl mağdur biziz. Her gün bina önüne icra araçları geliyor, ben gördükçe utanıyorum” dedi. Gündoğdu, binada elektrik kesintisi olayından ise haberinin olmadığını, İstanbul’daki çalışanlarının ilgilendiğini söyledi.


Hürriyet





Geri Dön