19 / 03 / 2024

Torba 'dan belediyelere ihale ayarı çıktı

Torba 'dan belediyelere ihale ayarı çıktı

Büyükşehir belediyeleri, uhdesindeki hafriyat sahalarını ve toplu ulaşım hizmetlerini Devlet İhale Kanunu 'na tabi olmadan devredilebilecek...



 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, farklı alanlarda düzenleme yapan torba teklifi kabul etti. Teklifle artık büyükşehir belediyeleri, uhdesindeki hafriyat sahalarını ve toplu ulaşım hizmetlerini Devlet İhale Kanunu 'na tabi olmadan devredilebilecek. Bu devir ihalesi belediyenin yüzde 50 'sinden fazlasına ortak olduğu şirketler için Devlet İhale Kanunu 'na tabi olmaksızın yapılacak.

Genel kolluk kuvvetlerinden ve MİT 'ten emekli olanlar ile en az beş yıl bu görevlerde çalıştıktan sonra ayrılmış olanlar da, özel güvenlik temel eğitimi şartı aranmayacak. Ayrıca yasadaki “Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak ” şartı da istenmeyecek.

Küçük sanayi sitelerinin desteklenmesi amacıyla verilen kredilerden kaynaklanan borçlarını ödeyemeyen girişimcilere ödeme kolaylığı sağlayan teklif, kooperatifler aracılığıyla kullandırılan kredilerden ödenmesi gerekenler için enflasyon oranında güncelleme yapılarak, yeniden yapılandırma imkanı da getiriyor.
Umut Erdem/Hürriyet


Geri Dön