28 / 03 / 2024

Torbalı Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Torbalı Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

İzmir’in Torbalı ilçesindeki 250 yatak kapasiteli hastanede son hazırlıklar yapılırken, 7 katlı hastane 20 Ağustos itibariyle hasta kabulüne başlayacak.



İzmir-Aydın kara yolu üzerindeki orman fidanlığının hemen bitişiğinde 70 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen Torbalı Devlet Hastanesinde son hazırlıklar yapılıyor. 20 Ağustos’ta hasta kabulüne başlayacak hastane için ilçede büyük bir heyecan yaşanırken, Torbalı Belediyesine ait iş makineleri de bağlantı yolları ve çevre düzenlemesi çalışması yapıyor.


Küçük Menderes Havzasının en büyük ve en teknolojik hastanesi olarak nitelenen 7 katlı 250 yatak kapasiteli hastanede, her branştan uzman hekimlerin 24 saat boyunca vatandaşa sağlık hizmeti sunacağı ifade edilirken, 7 Temmuz 2014 tarihinde temeli atılan yeni Torbalı Devlet Hastanesinin yüksek kapasitesiyle bir bölge hastanesi olarak hizmet vermesinin amaçlandığı bildirildi.


Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yaklaşık 50 yıldan beri kullanımda olan mevcut Torbalı Devlet Hastanesinin fiziki ve teknik özellikleri itibariyle ilçenin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, "İlçemizin nüfusu gündüzleri 200 bine ulaşıyor. Çok hızlı gelişen, büyüyen bir çekim merkezi olduk. İlçede hedeflediğimiz yaşam kalitesinin en önemli ayaklarından birisi de devlet hastanesiydi. İki tane de özel hastanemiz var. Geçtiğimiz yıl bir de diş hastanesini açtık. Yeni meydanlar, parklar, yürüyüş yolları, sosyal eğitim merkezleri, bulvarlar, alt ve üst geçitler, çevre projeleriyle Torbalı tek kelimeyle şaha kalktı" dedi.

Devlet Hastanesi hikayesinin Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ilçeye bir ziyareti sırasında parti olarak karşılanmasıyla başladığını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Hastanenin yapıldığı arsa Orman ve Su İşleri Bakanlığına aitti. Sayın bakanımıza önce çiçeğimizi sunduk, sonra talebimizi illettik. O anda söz aldık ve süreç başladı. Orman fidanlığına ait olan 70 dönümlük arsanın Sağlık Bakanlığına tahsisi gerçekleştirildi. Gerisini adım adım izledik. Bütün ilçe halkıyla birlikte benim de rüyamdı. Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, sağlık bakanımızın,  İzmir  milletvekillerimizin ve özellikle bölge milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’nın çok büyük katkılarıyla sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın süreci sahiplenmesiyle bütün ilçe hep birlikte Küçük Menderes Havzasının en iyi hastanelerinden birine kavuştuk. Çok mutluyuz. Torbalı bu dönem, yerel ve genel iktidar birlikteliğinin avantajını fazlasıyla yaşıyor. İlçede şaha kalkan kamu yatırımları da bunun göstergesi" şeklinde konuştu.


Milliyet 


Geri Dön