28 / 03 / 2024

Torbalı Millet Bahçesi projesinde sona geliniyor!

Torbalı Millet Bahçesi projesinde sona geliniyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde, ilçenin çehresini değiştirecek ve 25 bin metrekarelik alan üzerinde projelendirilen; aynı zamanda TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da destelediği Millet Bahçesi projesinde sona doğru geliniyor. 



İzmir’in en hızlı gelişen, büyüyen ilçeleri arasında bulunan Torbalı’da, 25 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan Millet Bahçesi projesinde sona gelindi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Torbalı merkezinde; Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul Mahallesi’nin tam ortasında 25 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı tamamlanan Millet Bahçesi için arsa Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından belediyeye tahsis edildi.

Millet Bahçesi aynı zamanda iki yakayı da birleştirecek. Torbalı Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla projelendirdiği beş yaya alt geçidinden biri millet bahçesinde yapılacak. Bölgenin sadece Torbalı’nın değil, bütün İzmir’in sosyal aktivite merkezi olması planlanıyor. 

Millet Bahçesi projesinin Torbalı’nın marka değerini katlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı Devlet Hastanesi’nden sonra benim ikinci büyük rüyam da bu çok değerli alanı ilçemize kazandırmaktı. Bu rüyamız diğer 300 projeyle birlikte hayata geçti. O dönem Başbakanlık yapan ve bu arsanın proje için bize kazandırılmasında büyük pay sahibi olan Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’dan Allah razı olsun. Binali Bey, Torbalı’ya kadar gelip alanı inceledi. Bu muhteşem yerin Demiryolları Vagon Onarım Merkezi olmasına gönlü razı olmadı. Belediyemize çok büyük jest yaptı. Bürokrasi aşaması uzun sürmedi. Bu noktada milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’dan da büyük destek aldık. İlçemiz son beş yılda; kamu ve belediye yatırımlarında, büyümede, kentleşmede sosyal projelerde sağlık, eğitim, ulaşım, altyapı yatırımlarında istimlak edilen arsalarda, yeni yaşam alanlarında kültürel, sanatsal, bilimsel etkinliklerde iki kat büyüdü. Beş yıl önce ilçe nüfusumuz 135 binlerdeydi. Bugün 175-180 bine ulaştı. Bu gelişme Ege’de başka bir ilçede yok" dedi. 
 


Geri Dön