19 / 04 / 2024

Torbalı'da arsa fiyatları yükselişte!

Torbalı'da arsa fiyatları yükselişte!

TÜİK’in Ocak–Ekim 2017 döneminine ait olan konut satış istatistiklerine göre Torbalı, en çok ev satılan ilçeler ve konut adedi sıralamasında listede 4. sırada yer aldı.



TÜİK’in Ocak–Ekim 2017 döneminine ait olan konut satış istatistiklerine göre Torbalı, en çok ev satılan ilçeler ve konut adedi sıralamasında listede 4. sırada yerini aldı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; arsa uzmanları Torbalı'da arsa fiyatlarının gün geçtikçe yükseleceğini söylüyorlar. Uzmanlar bazı noktalardaki tarlaların metrekaresinin 2 bin TL’ye kadar satıldığını aktardılar.

 

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da konu hakkında değerlendirmeler yaptı. Abdulvahap Olgun, Torbalı Ayrancılar bölgesindeki İzban, otoban gibi ulaşım olanakları, sanayileşme ve buna paralel olarak artan konut ihtiyacıyla birlikte özellikle son 1 yılda arsa fiyatlarının yükseldiğini söyledi. 

 

Olgun sözlerine şunları ekledi;  “Torbalı, Ayrancılar, Pancar ve Kuşçuburun gibi bölgelerde sanayileşme nedeniyle artan beyaz yakalı nüfusun konut ihtiyacını karşılamak için yapımına başlanan lüks konutlar da dikkatleri çekiyor. Özellikle artan nüfusu karşılamak için yapılan inşaat projeleri sıradan olmanın ötesinde markaları ve kaliteleri ile ilgi görüyor. Arsa sahiplerinin orta ve uzun vadede kazançlı çıkacağı Torbalı’da, plan proje ve imar çalışmaları devam ediyor. Torbalı’nın nüfusu da her geçen yıl giderek artıyor. Bölgede kamu sektörü, kurumsal şirketler ve özel sektör projelerinin yapımı devam ediyor. İzmir’e ve havaalanına olan yakınlığı, geniş arazi yapısı, ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerinin kümelendiği bir yer olan Torbalı’da 20 bin civarı yeni konut yapılması öngörülüyor” dedi.


Geri Dön