19 / 04 / 2024

Torbalı'da inşaat malzemelerine yapılan zamlara şikayet!

 Torbalı'da inşaat malzemelerine yapılan zamlara şikayet!

İzmir Torbalı’da faaliyet gösteren müteahhitler demir, çimento, beton gibi inşaat malzemelerine gelen zamları fahiş buldular ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) yetkililerine şikayet ettiler.



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şikayet üzerine harekete geçen TTO İnşaat Komitesi, geçtiğimiz yıllarda yaptıkları eylemlerle geri adım attırdıkları beton, çimento ve demir firmalarına bir uyarı gönderdi.


Birleşme çağrısı

Oldukça yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıda; Müteahhitler Federasyonu Başkanı (MÜFED) Necip Nasır, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Torbalı Müteahhitler Derneği Başkanı Özgün Ünver hazır bulundu. Necip Nasır, müteahhitlerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini aktarıp, birleşme çağrısı yaptı.

TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ise, “Kartelcilerin yaptıkları fahiş zamlar yüzünden sektörün beli bükülmüştü. 2 yıl önce birlikte hareket ederek beton fiyatlarını geri çektirdik. Çimento firmaları, 71 milyon lira cezaya çarptırıldı. Enflasyon rakamlarına bakıldığında bir yükselme var. Fakat yine de maliyet hesaplaması yapığımızda fiyatların fahiş olduğunu görüyoruz. Çevre il ve ilçelerdeki fiyatlar ile karşılaştırma yapıyoruz. Müteahhitlerin yanında yer alıp, kartelcileri buradan uyarıyoruz. Demir, mıcır, çimento ve hazır betonda kartelciliğe ve fahiş fiyatla mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.


‘Tepki koyalım’

İnşaat sektörünün hızlı bir şekilde ilerlediği Torbalı’da fahiş zamların müteahhitlerin sektörden el çekmesine neden olacağını dile getiren Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’de en çok konutun satıldığı ilçe Torbalı’dır. Bir yılda 6 bin konut satıldı. İnşaat sektörünü demircilere, mıcırcılara, betonculara ezdirirseniz, inşaat yapacak kimseyi bulamazsınız. Sektördeki arkadaşlara çağrım şu; yapacağımız çalışmalara destek verin. Hep birlikte tepki koyalım.”


Geri Dön