25 / 04 / 2024

Torium AVM beklenenin üzerinde ilgi gördü!

Torium AVM beklenenin üzerinde ilgi gördü!

Türkiye’nin 5’inci, İstanbul’un 3’üncü en büyük alışveriş merkezi Torium kapılarını açtı. Torun AVM Genel Koordinatörü İlham İnan Dündar, “Alışveriş merkezlerinde her şey ç



 Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği Torium Alışveriş Merkezi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. İçerisinde yer alan Türkiye’nin ilk kar eğlence merkezi ‘Torium Snowpark’, kış sporlarını sevenleri ve her mevsim kartopunun tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor.

Konumlandırmada neden daha merkezi bir yeri değil de, Haramidere’yi tercih ettiniz
İstanbul’daki alışveriş merkezleri belirli bölgelerde yoğunlaşıyor. Biz ihtiyacı olan bir bölgeyi seçtik. Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Mimaroba, Gürpınar gibi genç nüfusun yaşadığı bir bölge burası. Bu çevrede yaşayanlar alışveriş için Bakırköy, Mecidiyeköy gibi semtleri tercih ediyorlardı. Bu da ciddi bir zaman kaybıydı. Bütün bu faktörleri dikkate alarak Haramidere’de karar kıldık.

Torium’un diğer alışveriş merkezlerinden farkı nedir
Projeye farklı olma amacıyla başladık. Türkiye’nin 5’inci büyük alışveriş merkezini inşa ettik. Konsept olarak da farklı olmayı istedik. Çünkü alışveriş merkezlerinde her şey çok sıradanlaştı. Diğer alışveriş merkezlerindeki yeme, içme, eğlence alanları yüzde 11’ken, biz bu oranı yüzde 28’e çıkarttık. Torium’da Türkiye’nin ilk
snowparkı, dev oyuncaklarıyla fark yaratan bir lunapark ve ‘Mecburiyet Caddesi’ diye adlandırdığımız üstü açık bir cadde var.

Kaç mağazanız var
180. Zara, Bershka, Gap, Marks & Spencer, İpekyol, Mango, Koton, H&M... Ayrıca Türkiye’nin en büyük Electroworld’ü ve en büyük Migros’u da burada. Yeni açmış olmamıza rağmen bayram haftasında 712 bin ziyaretçi sayısına ulaştık. Günde ortalama 80 bin kişinin geldiği bir alışveriş merkezi burası.

 Snowpark fikri nasıl ortaya çıktı
Dubai’deki kayak merkezinden esinlendik. Merkezimizdeki snowparkı dünyanın en büyük AVM’lerinden ‘Dubai Mall’un kayak merkezini de tasarlayan İngiliz ASCL firması tasarladı. İçerisinde kızaklı tüp kaydırak, 55 metre uzunluğunda üç sıçrama rampalı snowboard parkuru, çift ahşap kızak rampası, halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyun alanları var. ‘Torium Snowpark’ta en düşük kar kalınlığı 50 santimetreyi aşıyor. Ve tamamen doğal kar var, hiçbir kimyasal yok.

Torium Alışveriş Merkezi beklenen ilgiyi gördü mü
Beklenenin üzerinde ilgi gördü diyebilirim. Hatta Van’dan İzmit’e gelen bir kişi, açılışı
televizyonda görüp buraya da uğradı. Bölge halkı da çok memnun.

“2013’te Mall of İstanbul açılacak”
Müşterilerinize ne vaat ediyorsunuz
Güvenilir, ailece rahat edebilecekleri bir alan burası. Verdiğimiz hizmet en üst kalitede. Hijyene çok önem veriyoruz, müşterinin her türlü talebine anında cevap veriyoruz. Diğer alışveriş merkezlerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak diye düşünüyorum. Ulaşımı kolaylaştırmak için Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt’a da düzenli servislerimiz var.

Yeni projeleriniz var mı
Torunlar GYO olarak sürekli proje üretiyoruz. Sırada  ‘Mall of İstanbul’ projesi var. Orası için de farklı bir konsept düşündük. Müşterilerimiz eğlence ve sporu bir arada bulabilecekler. Oteli, konutları, ofis binalarıyla beraber ciddi bir yatırım ‘Mall of İstanbul’. 2013’e yetiştirmeye çalışıyoruz. Onun dışında Samsun ve Kütahya’da da projelerimiz devam ediyor.

Snowpark giriş ücreti:  15 TL- 20 TL
Kar simidi: 10 TL
Adres: Saadet Dere Mah. E5 Üzeri Haramidere
Tel: 0 212 699 90 50
Milliyet Cadde/Senem Aydın


Geri Dön