10 / 05 / 2024

Torkam, Bulgaristan ve Cezayir'i dönüştürecek!

Torkam, Bulgaristan ve Cezayir'i dönüştürecek!

Torkam Bulgaristan'da 500 konutu dönüştürmeyi ve Cezayir'de ise 1 milyar dolarlık iş yapmayı planlıyor. 



TORKAM, Türkiye'nin yanı sıra Cezayir ve Bulgaristan'da dönüşüm projelerine başlıyor. TORKAM İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, 2011 yılında kamuyla gelir paylaşımlı işler yapmak amacıyla TORKAM'ı kurduklarını açıklamıştı. 

 

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Torkam Bulgaristan'da 500 konutu dönüştürmeyi ve Cezayir'de ise 1 milyar dolarlık iş yapmayı planlıyor. 

 

Mahmut Dereli, sadece Cezayir'de kontratı imzalanmış 300 milyon dolarlık işlerinin devam ettiğini açıkladı ve şunları sözlerine ekledi; "Cezayir'de 2015 yılının kasım ayında ilk kontratımızı yaptıktan sonra 2016 ve 2017 yılında 3 tane konut projesinde 6 bin konut ve 1 otel yapıyoruz. 2018 sonu ve 2019'un ortalarında bu projeleri tamamlamış olacağız" diye konuştu. "Yapılan hesaplamalara göre Cezayir'in 2 milyon konuta ihtiyacı var ve bu konutların 1 milyonunun acilen dönüşmesi lazım" diyen Dereli şöyle konuştu: "Cezayir Konut Bakanlığı'nda TOKİ'nin imajı çok iyi.Türkiye'de  TOKİ  ile yaptığımız projelerden dolayı bizi doğrudan ihalesiz iş verilen kısa listeye aldı. Bu nedenle Cezayir'de daha fazla konut almak için önümüzde bir engel yok" diye konuştu. Dereli, bu projeler için sadece Türkiye'den 500 kişiyi Cezayir'e götürdüklerini kaydetti. Cezayir'in Uluslararası Hukuk Kurallarını tanıması ve güvenli bir pazar olması nedeniyle bu ülkeyi seçtiklerini anlatan Mahmut Dereli, hedeflerinin 5 yıl içinde bu ülkeden aldıkları iş miktarını 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Dereli, Cezayir'de nitelikli konut ihtiyacının fazla olması nedeniyle bu ülkede taahhüt işlerinin yanı sıra kendi markalarıyla da proje yapacaklarını açıkladı. Bunun için ülkenin önemli şehirlerinden Alger'de arsa için görüşmeye başladıklarını kaydeden Mahmut Dereli, "Orda 100 milyon euroluk bir yatırımla lüks konut yapmayı planlıyoruz" dedi.

 

Bulgaristan'da kentsel dönüşüme başladı
Dereli, Bulgaristan'da Karadeniz'in kıyısında yer alan Burgas şehrinin merkezinde 500 konutluk kentsel dönüşüm işine girdiklerini söyledi.


Geri Dön