25 / 04 / 2024

Toroslar emlak vergisinin 1 taksit ödemeleri için son gün 1 Haziran!

Toroslar emlak vergisinin 1 taksit ödemeleri için son gün 1 Haziran!

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin 1. taksitini ödeme süresinin 1 Haziran günü sona ereceğini bildirerek, vatandaşları uyardı.



Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı Emlak Vergisi ve işyeri Çevre Temizlik Vergisi’nin (ÇTV) 1. taksit ödemi süresinin 31 Mayıs 2015 tarihinde sona ereceğini anımsattı. Vergi mükelleflerinin cezalı duruma düşmemeleri için ödemelerini son ödeme tarihinden önce yapmaları uyarısında bulunan Başkan Tuna, 31 Mayıs tarihinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle ödemelerin 1 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabileceğini kaydetti.

Torba yasada yayımlanan 6552 sayılı kanun kapsamında Emlak Vergisi ve ÇTV borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarının yapılandırılmasının 3. taksit ödemelerinde de son gününün 1 Haziran Pazartesi olduğunu dile getiren Tuna, vatandaşları izdiham nedeniyle son güne kalınmaması konusunda uyardı. Tuna, vergi borcunun, belediye hizmet binasındaki veznelerin yanı sıra Yalınayak Mahallesi ile Halkkent Mahallesi’ndeki Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan tahsilat şubelerinde de mesai saatleri içerisinde yatırılabileceğini ifade ederek, “Mükelleflerimiz belediye vergi bilgileri ile emlak rayiç bedellerini Toroslar Belediyesi’nin ‘toroslar.bel.tr’ internet adresinden öğrenebilirler ve isteyenler ödemelerini kredi kartı ile de yapabilirler” dedi.


AKDENİZ BELEDİYESİ VEZNELERİ HAFTA SONLARI AÇIK OLACAK

Öte yandan, Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vergi ödemelerinin son güne bırakılması durumunda oluşabilecek yoğunluğa karşı önlem alarak, tahsilat veznelerini hafta sonunda da açık tutacak.

Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, vergi ödemelerinin tahsilat veznelerinin yanı sıra e-belediye sistemi üzerinden internet kanalıyla da yapılabildiğini anımsattı. Olası yığılmaları ve yoğunluğu önlemek için vezneleri hafta sonunda da açık tutacaklarını ifade eden Gündeş, “Hafta sonuna denk gelen 23-24 Mayıs ve 30-31 Mayıs günleri merkez hizmet binası veznelerimiz 8.30-16.00 saatleri arasında açık olacak. Normal mesai saatlerinde işleri nedeniyle ödeme yapmaya fırsat bulamayan mükelleflerimiz, hafta sonunda merkez hizmet binamıza gelerek vergi ödemelerini nakit veya kredi kartı ile gerçekleştirebilirler. Merkez binamız dışında Yenitaşkent’te bulunan hizmet binamızda bir ödeme noktası daha bulunmaktadır. Burada da normal mesai saatlerinde yalnızca nakit tahsilat yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Mayıs ayının son gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Haziran 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ödemelerin kabul edeceğini belirten Gündeş, “1 Haziran da dahil olmak üzere yapılan ödemeler, süresi içinde tahsil edilmiş kabul edilecek. Ancak bu tarihten sonra yasal nedenlerle ödemelere faiz uygulanmak zorunda kalınacaktır. Mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemeleri için ödemelerini süresi içinde yapmalarını bekliyoruz. Ayrıca belediyemize gelemeyen mükelleflerimiz, ‘e-belediye.akdeniz.bel.tr’ adresi üzerinden e-belediye sistemine giriş yaparak borç sorgulamadan tahakkuk bilgilerine, arsa birim fiyatlarından vergi tahsilatına kadar birçok işlemi online olarak gerçekleştirebilirler” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön