23 / 04 / 2024

Toroslar'ın yeni imar planı için çalışmalar başlıyor!

Toroslar'ın yeni imar planı için çalışmalar başlıyor!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planıyla ilgili görüş alışverişi yapmak için meclis üyeleriyle buluştu.



Mersin’in merkez Toroslar ilçesinin 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planıyla ilgili görüş alışverişi yapmak için meclis üyeleriyle buluşan Başkan Yılmaz; "Hedefimiz, nüfusu her geçen gün artan ilçemizin planlı büyümesidir" diye konuştu. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Toroslar'ın 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planı hakkında detaylar, belediye meclis üyelerine anlatıldı. Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın katıldığı toplantıda, ilgili birim müdürleri konu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. 

Toplantıya katılan meclis üyelerine teşekkürlerini ileten Başkan Yılmaz, önceliklerinin Toroslar'ın planlı ve sağlıklı olarak büyümesi olduğunu söyledi. Yılmaz, " İmar planı uygulanırken sadece binalar yenilenmez, o binalarda yaşayan insanların sosyal ihtiyaçları da gözetilmelidir. Biz çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızı da planlarken siz değerli meclis üyelerimizle görüş alışverişinde bulunmak istedik. Bölgenin sosyo-ekonomik ihtiyaçlarını da dikkate alarak hep beraber karar vermek üzere burada bir araya geldik. Bu plan, 5000'lik plana uygundur. Bu konuda karar verecek olan meclisimizdir. 1000'lik planlar bölgemiz açısından, kentimiz açısından önemli. Bu da ilk etabıdir. İlk etaba bu şekilde başlayalım ki ilk düğmeyi doğru ilikleyelim. Amacımız en kısa sürede bu çalışmaları tamamlayarak kente nefes aldırmaktır" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön