27 / 04 / 2024

Torun Center'da işçiler eylem yaptı!

Torun Center'da işçiler eylem yaptı!

Şişli Mecidiyeköy’deki asansör kazasında 10 işçinin öldüğü rezidans inşaatı yine işçi eylemine sahne oldu. Rezidans inşaatındaki vinçte eylem başlatan 2 işçi, bayrama da 236 metre yüksekte kule vincin üzerinde girdi...



Şişli Mecidiyeköy’deki asansör kazasında 10 işçinin öldüğü rezidans inşaatı yine işçi eylemine sahne oldu. Rezidans inşaatındaki vinçte eylem başlatan 2 işçi, bayrama da 236 metre yüksekte kule vincin üzerinde girdi.


Parasını alamadığı için Torunlar GYO’ya ait rezidans inşaatındaki vinçte eylem başlatan 2 işçi, bayrama da 236 metre yüksekte kule vincin üzerinde girdi. İkna edilen işçiler, akşam saatlerinde eylemlerine son verdi.



Şişli Mecidiyeköy’deki asansör kazasında 10 işçinin öldüğü rezidans inşaatı yine işçi eylemine sahne oldu. İnşaatın demir ve kalıp işini yapan taşeron firmada çalışan ve paralarını alamadan işten çıkartıldıklarını iddia eden işçilerden Cemalettin Duran ve Orhan Yaman önceki gün inşaattaki 236 metre yüksekliğindeki kule vince çıktı. Soğuk havaya rağmen eylemlerine gece de devam eden işçilerden Duran, Sabah saatlerinde rahatsızlanarak aşağıya indi. Ancak akradaşı Yaman, eylemi sürdürdü.


‘Paramız ödenmedi’

Vinç üzerinde telefonla Milliyet’in sorularını yanıtlayan Yaman, “Burada herkesin bildiği bir kaza oldu. Sonra da paramız ödenmedi. Ben bu inşaatın sigorta girişi yapılmış işçisiyim. Kalıp kalfasıyım. 53 bin lira alacağım var. Biz taşeron firma ile anlaştık. Ama Torunlar İnşaat da mükelleftir” dedi. Eşinin hamile olduğunu ve doğacak çocuğu için eylem yaptığını belirten Yaman “Eşim hamile. Ben burada doğacak çocuğum için de eylem yapıyorum. Buradan alacağım parayı onlara götürecektim. bugün bayram. Ben bayramda onların yanında olamadım” diye konuştu.

Taşeron firma avukatlarının kendisini arayıp parasını vermeye hazır olduklarını söyleyen Yamam, “Bana, ‘Önce aşağıya in sonra gel paranı al’ diyorlar. Ben de ‘Parayı arkadaşıma verin. O beni arayıp parayı aldığını söylemediği süre inmeyeceğim’ diyorum. Paramı alana kadar burada kalacağım” dedi. Yaman eylemi için de, “Başka çarem kalmadı. Son çare olarak buraya çıktım. İnşaat alanını çok iyi biliyorum. Görevlileri atlatarak buraya çıktım” açıklaması yaptı. İnşaat alanına gece saatlerinde gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise işçilere soğuktan korunmaları için battaniye ve yemek gönderdimlerini söyledi.Öte yandan akşam saatlerinde ikna çabası sonuç verdi ve Orhan Yaman da, herhangi bir kaza yaşanmadan vinçten indi. İnşaat yeklilileriyle anlaştığını belirten Yaman, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.



Geri Dön