23 / 04 / 2024

Toskana Orizzonte'de 2'nci etap Haziran 2016'da teslim!

Toskana Orizzonte'de 2'nci etap Haziran 2016'da teslim!

Arıkan Yapı ve Emaar Türkiye ortaklığıyla Toskana Vadisi içinde inşa edilen Toskana Orizzonte hayata geçiyor. Projenin ilk etabında yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaşıldığı ifade edildi.



Türkiye'de ilk kez Arıkan Yapı tarafından gerçekleştirilen "tek katlı villa yaşam konsepti", Emaar Türkiye'nin geliştirdiği Toskana Vadisi içinde yine Emaar Türkiye ortaklığıyla inşa edilen Toskana Orizzonte hayata geçiyor. 


Projede bulunan 187 villadan ilk etabın taahhüt edildiği gibi ekim ayında tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini belirten Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, ilk etapta yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaştıklarını ifade etti. 


Arıkan, kalan 8 villa için de görüşmelerin sürdüğünü kaydederken, "İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor. Haziran 2016'da ikinci etap teslimlerine başlayacağız" dedi. 


Ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak projede yer alan Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliğiyle toplam yatırım değeri 200 milyon dolar olan Toskana Orizzonte'de fiyatlar 650 bin dolar üe 1 milyon 200 bin dolar arasında değişiyor. 


Ayrıca Arıkan, 2015 yılında Türkiye'de yaşanan büyük gelişmeler ve çalkantılı süreçleri deneyimleri sayesinde sorunsuz bir şekilde geçirdiklerini belirtti. 


Dünya


Haber Sözcü gazetesinde şöyle yer aldı;


Tek katlı villalarda birinci etap tamam!


İstanbul Büyükçekmece'de Arıkan Yapı tarafından "tek katlı villa" konseptiyle hayata geçirilen Toskana Orizzonte'nin ilk etabı tamamlandı. 


Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkam Habip Arıkan, "İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor. Haziran 2016'da ikinci etap teslimlerine başlayacağız" dedi. 


200 milyon dolarlık maliyetle hayata geçirilecek ve 187 tek katlı villalardan oluşacak Toskana Orizzonte projesi 450 dönüm üzerinde yer alacak. 


3 ile 7 oda arasında değişen 8 farklı tipte villanın yer aldığı Toskana Orizzonte'de fiyatlar 650 bin dolar ile 1 milyon 200 bin dolar arasında değişiyor. 


Sözcü


Haber Vatan gazetesinde şöyle yer aldı;


Toskanada 55 villa 650 bin $'dan satışta


Arıkan Yapı'nın Toskana Vadisi'nde hayata geçirdiği tek katlı Toskana Orizzonte'de ilk etap tamamlandı. İkinci etaptaki 55 villa, 650 bin dolar fiyatla satışa sunuldu.


İstanbul Büyükçekmece'de Emaar Türkiye tarafından geliştirilen Toskana Vadisi'nde tek katlı villalar tamamlandı. Arıkan Yapı'nm Emaar Türkiye ile işbirliğiyle hayata geçirdiği tek katlı villalardan oluşan 'Toskana Orizzonte' mahallesinde ilk etap villalar tamamlandı. Projede bulunan 187 villadan ilk etabın taahhüt edildiği gibi Ekim ayında tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, "İlk etapta yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaştık. Kalan 8 villa için görüşmeler sürüyor. İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor" dedi. 


Toskana Orizzonte'de ikinci etap satışlarına başladıklarını belirten Habip Arıkaıı, "1 milyon 68 bin metrekare arazide tek parsel üzerinde inşa edilen ve ilk etabı sahiplerine teslim edilen Toskana Orizzonte'de ikinci etap villalar 650 bin dolar ile 1 milyon 200 bin dolardan satışa sunuluyor" dedi.

 

Haziran 2016'da teslim


Haziran 2016'da ikinci etap teslimlerine başlayacaklarını ifade eden Arıkan, "Projemiz yatay mimarisi ile öne çıkıyor. Biz bir ev değil yaşam tarzı sunuyoruz. 

Projede müsabaka yapılacak spor salonu, 2 kilometre şehir parkı, üzüm bağları, köy kahvesi, köy meydanı, 40 bin metrekare piknik alanı, spor salonu ve çarşı bulunuyor. Evler ise 5 metreyi bulan tavan yüksekliği, iç bahçeleri ve 2 dönümü bulan geniş bahçeleri ile öne çıkıyor" diye konuştu. 


Çeşme'de tek kata izin çıkmadı


Tek katlı villa projelerine İstanbul ve şehir dışında devam etmek istediklerini belirten Habip Arıkan, imar sorunları nedeniyle yeni yatırımlarda zorlandıklarını ifade etti. imar planlarında yenileme gerektiğine dikkat çeken Arıkan, "Gelişmiş ülkelerde mimarlar özgün çalışmalar yapar ve şehir meclisi ile paylaşır. Bizde ise sınır ve yasaklar var. Mesela Çeşme'de bir villa projesi yapacaktık ama imar bizi 2 kata zorladı. Tek katlı ev yapmak istedik ama olmadı" dedi. 


Vatan



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Emaar Türkiye’nin geliştirdiği Toskana Vadisi içerisinde inşa edilen ve Türkiye’ye Arıkan Yapı’nın getirdiği tek katlı villa konsepti Toskana Orizzonte’de ikinci etabın inşaatı devam ediyor.1068 dönüm arazide tek parsel üzerine inşa edilen ve ilk etabı sahiplerine teslim edilen Toskana Orizzonte’de ikinci etap villalar 650 bin dolardan satışa sunuluyor. Projede bulunan 187 villadan ilk etabın taahhüt edildiği gibi ekim ayında tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini belirten Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, “Birçok firmada yaşanan sancılı teslim dönemlerinin aksine Toskana Orizzonte’nin birinci etabını ekim ayından itibaren sahiplerine teslim etmeye başladık” dedi.  İlk etapta yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaştıklarını ifade eden Arıkan, kalan 8 villa için de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Arıkan ayrıca, “İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor. Haziran 2016’da ikinci etap teslimlerine başlayacağız” dedi.  Ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak projede yer alan Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliğiyle toplam yatırım değeri 200 milyon dolar olan Toskana Orizzonte’de fiyatlar 650 bin dolar ile 1 milyon 200 bin dolar arasında değişiyor. 


Yatay mimari

Toskana Orizzonte’nin yatay yaşam konsepti ile oluşturulmuş bir proje olduğuna değinen Arıkan, “En önemli özelliği tek katlı mimarinin hakim olması” diye konuştu. Projede üzüm bağları, zeytinlik, hobi bahçeleri, futbol sahaları, Tenis kortları, spor salonu, şehir parkı, AVM, köy fırını, köy kahvesi yer alıyor.

Milliyet 



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen, ‘tek katlı villa yaşam konsepti', Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı'nın geliştirdiği Toskana Orizzonte projesi ile hayata geçti. 1068 dönüm arazide tek parsel üzerine inşa edilen 496 villalık projenin ilk etabı sahiplerine teslim edildi.


Projede bulunan 187 villadan ilk etabın taahhüt edildiği gibi ekim ayında tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini belirten Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, “Birçok firmada yaşanan sancılı teslim dönemlerinin aksine Toskana Orizzonte'nin birinci etabını ekim ayından itibaren sahiplerine teslim etmeye başladık.” dedi. İlk etapta yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaştıklarını ifade eden Arıkan, kalan 8 villa için de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Arıkan ayrıca “İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor. Haziran 2016'da ikinci etap teslimlerine başlayacağız.” diye konuştu.


Arıkan Yapı olarak 2015 yılında ülkemizde yaşanan büyük gelişmeler ve çalkantılı süreçleri sektördeki deneyimleri sayesinde sorunsuz bir şekilde geride bıraktıklarını ifade eden Habip Arıkan, “2015 yılını beklentilerimiz doğrultusunda geçirdik. Piyasalardaki olası dalgalanmaların ayak seslerini daha önceden duyabiliyorsanız buna göre de gerekli tedbirlerinizi alıyorsunuz.” dedi. Sektör olarak zor bir yılı geride bıraktıklarının altını çizen Arıkan, “İç pazardaki daralmanın etkilerini özellikle yılın ikinci yarısında sektörel bazda hissettik. Artan enerji ve hammadde fiyatları üretim maliyetlerini yükseltmesine rağmen satış fiyatlarının aynı oranda yükseltilemediği ve sektör temsilcileri tarafından sübvanse edildiği bir sene geçirdik.” diye konuştu.


Zaman




Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen 'tek katlı villa yaşam konsepti,' Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı'nın geliştirdiği Toskana Orizzonte projesi ile hayata geçti. 1068 dönüm arazide tek parsel üzerine inşa edilen Türkiye'nin en büyük villa projesi olan 496 villalık projenin ilk etabı sahiplerine teslim edildi. Ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak projede yer alan Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliğiyle toplam yatırım değeri 200 milyon dolar olan Toskana Orizzonte'de fiyatlar 650 bin USD ile 1 milyon 200 bin dolar arasında değişiyor. 


2015 SEKTÖR İÇİN ZORDU 

Sektör olarak zor bir yılı geride bıraktıklarının alünı çizen Habip Arıkan, "İç pazardaki daralmanın etkilerini özellikle yılın ikinci yansında sektörel bazda hissettik. Artan enerji ve hammadde fiyatlan üretim maliyetlerini yükseltmesine rağmen satış fiyatlarının aynı oranda yükseltilemedigi ve sektör temsilcileri tarafından sübvanse edildiği bir sene geçirdik" şeklinde konuştu. 



Meydan


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tek katlı villa konseptini hayata geçiren Arıkan Yapı, kentsel dönüşüm için kolları sıvadı. Arıkan Yapı, dönüşümle ilgili Anadolu yakasında çalışmalar yapıyor.


Türkiye'de ilk kez tek katlı villa konseptini hayata geçiren Arıkan Yapı, kentsel dönüşüme odaklandı. 2016’da dönüşüm projesi hayata geçirmeyi planlayan şirket, Anadolu yakasını yakın markajına aldı. Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, kentsel dönüşüm projelerini de yatay konseptli planladıklarını ama şartların kendilerini dikey yönde zorladığını kaydederken “Türkiye’deki genel imar planı ve plan notları olduğu sürece yatay konseptte proje üretmek çok zor” dedi. 2016’da yeni projeler de hayata geçireceklerini belirten Arıkan “2015’te ülkemizde yaşanan çalkantılı süreçleri sorunsuz bir şekilde geride bıraktık. Piyasalardaki olası dalgalanmaların ayak seslerini daha önceden duyabiliyorsanız gerekli tedbirlerinizi alıyorsunuz” diye konuştu.


TESLİMLER BAŞLADI


Toskana Orizzonte’de ikinci etabın inşaatı hız kesmeden devam ettiğini, projede bulunan 187 villadan ilk etabın taahhüt edildiği gibi ekimde tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini belirten Habip Arıkan, ilk etapta yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaştıklarını söyledi. Kalan 8 villa için de görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Arıkan “İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor. Haziran 2016’da ikinci etap teslimlerine başlayacağız” dedi.


ARSA FİYATINA VİLLA


Toskana Vadisi’nin toplam 750 milyon dolar yatırımla hayata geçirildiğini hatırlatan Arıkan “Toskana Vadisi 1 milyon 68 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. 4 fazdan oluşan Toskana Vadisi projesinde toplam 500 birim yer alıyor. Projenin tamamı 2018’in başında bitecek” diye konuştu. Türkiye’nin en büyük villa projesine imza attıklarının altını çizen Arıkan “Toskana Vadisi’nde fiyatlar oldukça makul. Her villanın 2 dönüme kadar çıkan bahçesi bulunuyor. Aslına bakarsanız arsa fiyatına villa satıyoruz. Arsayı satın alıyorlar villayı biz hediye ediyoruz” ifadesinde bulundu. Ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak projede yer alan Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliğiyle toplam yatırım değeri 200 milyon dolar olan Toskana Orizzonte’de fiyatlar 650 bin ila 1 milyon 200 bin dolar arasında  değişiyor.


Star


Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ARIKAN Yapı'nın Emaar Türkiye işbirliğiyle hayata geçirdiği tek katlı villalardan oluşan Toskana Orizzonte' mahallesinde ilk etap villalar tamamlandı. İstanbul Büyükçekmece'de yer alan projede bulunan 187 villadan ilk etabın, Ekim ayımda sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan "İlk etapta yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaştık. Kalan 8 villa için görüşmeler sürüyor. İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor" dedi. İkinci etap satışlarına başladıklarını belirten Arıkan "1 milyon 68 bin metrekare arazide tek parsel üzerinde inşa edilen ve ilk etabı sahiplerine teslim edilen Toskana Orizzonte'de ikinci etap villalar 650 bin dolar ile 1 milyon 200 bin dolardan satışta" diye konuştu. 


Yeni Yüzyıl



Geri Dön