25 / 04 / 2024

Toskana Vadisi'nde anahtar teslimleri başladı!

Toskana Vadisi'nde anahtar teslimleri başladı!

Emaar Türkiye tarafından Büyükçekmece'de inşa edilen Toskana Vadisi'nde konutların anahtar teslimleri başladı!



Emaar Türkiye tarafından Büyükçekmece'de 2 bin dönüm arazi üzerine kurulan Toskana Vadisi, 174 konuttan oluşuyor. Şu ana kadar konutların 147'si satıldı. Küçük bir kasaba olarak inşa edilen projedeki konutların alanları 384 metrekare ile 900 metrekare arasında değişiyor. Projede fiyatlar 800 bin dolardan başlıyor, 3 milyon dolara kadar yükseliyor. Ayrıca Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası'ndan konut kredisi kullanılabiliyor.

Toplamda 750 milyon dolara mal olan projenin 2 bin dönümlük arazisi ise 150 milyon dolara alındı. Toskana Vadisi, 5 bin metrekare kapalı sosyal alan ve 10 bin metrekare açık sosyal alan ile Türkiye'deki konut projelerindeki en büyük sosyal alanına sahip. Anahtar teslimlerinin başladığı Toskana Vadisi'nde konutların yüzde 80'i projeden satıldı.

Toskana Vadisi'nde yürüyüş parkurları, restoranlar, kafeler, süpermarket, amfi tiyatro, çiçekçi, manav, pastane, bakkal, kasap şarküteri, kuru temizleme, kuaför ve güzellik salonu, eczane, pet shop, kreş ve çocuk parkı, tenis, racquetball ve squash kortları, basketbol ve voleybol sahaları, kapalı ve açık yüzme havuzları, mini futbol sahası, aerobik, yoga ve pilates salonları, spa ve güzellik merkezi yer alıyor.

Mimarisinde İtalya'nın Toskana bölgesinden ilham alınan Toskana Vadisi'nde bölgeler "Alba, Empoli, Livorno, Belvedere, Chianti, Ortebello, Floransa, Lucca, Siena" gibi isimlerden oluşacak...

Toskana Vadisi'nde ikinci etabın satışlarına 2010 yılında başlanacak. Bu evler birinci etaptaki evlerden daha küçük olacak. Yazlık ev konseptiyle tasarlanacak.

Türkiye'nin en iddialı konut projelerinden biri olan Emaar Türkiye'nin Toskana Vadisi Evleri Projesi'nde krize rağmen satışlar sürüyor. 2006 yılında Türkiye pazarına giren Emaar Türkiye iki yılda büyük ve önemli işlere imza attı. Emaar'ın ilk projesi Toskana Vadisi Evleri Projesi'nin tamamlanan birinci fazında yaşam yaz ayları ile birlikte başlıyor.
 
Türkiye pazarına konut sektörüyle giriş yapan Emaar Türkiye'nin, ilk yatırımı Toskana Vadisi Projesi'nde yaşam yaz aylarından itibaren başlıyor. 2009 Ocak ayı itibariyle teslim edilmeye başlanan konutlarda, okulların tatile girmesiyle beraber yaşam hazırlıkları hızlandı. Konut dışında alışveriş merkezleri, iş merkezleri, ticari yatırımlar, sağlık ve otelcilik sektörleri ile Türkiye pazarında büyümeyi hedefleyen Emaar Türkiye, Anadolu Yakası'ndaki ilk, Türkiye'deki ikinci yatırımına da 2009'un ikinci yarısında start veriyor.
 
Türkiye pazarında uzun soluklu ve yüksek katma değerli bir şirket olmayı hedefleyen grup, Türkiye'deki, ilk yatırımını 700 milyon dolar yatırım bedeliyle İstanbul Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi Projesi'yle gerçekleştirdi. Dünya çapında seçkin bir yaşam alanı olacak olan Emaar Türkiye'nin ikinci projesi, İstanbul'un merkezi bir bölgesi olan Libadiye'de, 74 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel ve farklı metrekarelerde tasarlanmış rezidans ve dairelerden oluşan çok amaçlı  projenin yatırım maliyeti ise 1,5 milyar dolar olacak.

`Toskana Vadisi Evleri yatırım için de çok değerli'

İstanbul'da, doğayla modern hayatın kaynaştığı kusursuz bir yaşam alanı sunan ve 1,7 milyon metrekarelik geniş bir alanda gerçekleştirilen Toskana Vadisi Projesi'nin, 12 farklı tipte toplam 540 lüks villa, ikiz villa ve Toskana dairelerinden oluştuğunu söyleyen Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Emaar Türkiye'nin şehir konforunu doğayla iç içe yaşatacak olanaklar yarattıklarını ifade etti. Emaar olarak yapılan tüm projelerinin önemli bir yatırım aracı olduğunu da hatırlatan Balaban, Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi'nin  konut ve yaşam alanlarının yanı sıra önemli bir yatırım aracı özelliğine de sahip olduğunu belirtti. Projenin başladığı dönemden bugüne kadar evlerin ve bölgenin değerinin artığını kaydeden Balaban "Emaar Türkiye olarak Türk yatırımcılarımıza `oturduğunuz yerden kazanın' sloganıyla çıkış yaptık ve gerçekten de projemiz her geçen gün daha da değerleniyor. Toskana Vadisi sadece konuttan oluşmuyor. Projemizin içinde Dolce Vita Yaşam Kulübü'nde Essporto Spor Kulübü de yer alacak. Essporto bölgede oturan herkese açık bir spor kulübü olacak. Ayırca proje hastanesi, çarşısı, alışveriş olanakları, eğlence merkezleriyle de komple bir yaşam alanı sunuyor. Toskana Vadisi, gerek inşaat kalitesi ve konumu, gerekse mimari tasarımı ve çevre düzenlemesi ile Türkiye'nin en iddialı konut projelerinden biridir." dedi.
 
Emaar Türkiye AVM'lerde de iddialı

İstanbul'da son yıllarda alışveriş merkezlerine yönelik talebin hızlı büyümesine rağmen hala önemli bir potansiyel olduğunu kaydeden Balaban, Emaar olarak bu potansiyelden yararlanacaklarını ifade etti. Özellikle İstanbul'un dünyanın ünlü şehirlerinden New York, Paris veya Milano gibi tarihsel ve kültürel birikime sahip olduğunu vurgulayan Balaban şunları söyledi: "İstanbul gerek tarihi gerekse kültürel birikimi ile dünyanın sayılı şehirlerinden biridir. İstanbul'u New York gibi Milano gibi görülmesini istiyorsak bu şehrin çok iddialı ve dünyaca ünlü mimarların yapacağı projelere ihtiyacı var. Biz Emaar Türkiye olarak bu iddialı projeleri yapmaya adayız. İlk projemiz Toskana Vadisi Evleri sadece bir konut projesi değil bir yaşam alanıdır. Libadiye'deki yatırımımızı da İstanbul'u değerli kılacak özellikte önemli projelerimizden biri yapacağız."
 
Emaar'ın sadece inşaat firması olmadığını da hatırlatan Ozan Balaban, AVM konusunda hem proje geliştirdiklerini hem geliştirdikleri projenin işletmesini yaparken aynı zamanda dünyaca ünlü markalarla da kiracı olduklarını belirtti. "Dolayısıyla hizmet verdiğimiz müşterimizi çok doğru anlıyoruz" diyen Balaban, bunun da kaliteyi artırdığına değindi.
 
`Yazın tadını Toskana Evleri'nde çıkaracaklar'

Emaar Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Türüdü Şen, Toskana Vadisi Projesi'nde satışların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Şu ana kadar 140 konut sattıklarını ifade eden Şen, "Projemizde tamamlanan 1. fazda satışlara paralel olarak taşınmalar da hızlandı. Özellikle okulların tatile girmesiyle birlikte projede konut alanların çalışmaları da hızlandı. Toskana Evleri'nin sahipleri yazı kaçırmadan yazın tadını Toskana'da çıkarabilme olanağına sahipler" diye konuştu.
 
Global krize rağmen yatırımcıların projeye ilgi duyduğunu ve satışların sürdüğünü kaydeden Şen, krize rağmen gayrimenkulde satın alma dönemi olduğuna dikkat çekti. Banka kredilerindeki düşüşle birlikte gayrimenkul yatırımlarının hızlandığına değinen Şen, "2008'in son çeyreğinde sektörde küçülme gözlenmişti. Ancak 2009'un ikinci çeyreğinden sonra sektör hareketlenmeye başladı. Kredi faizleri de düştü. Bu da yatırımcılar için iyi bir fırsattır" dedi.
 
Yaşam başlıyor

Dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Emaar Properties'in Türkiye'deki yatırımlarını gerçekleştirmek üzere kuruduğu Emaar Türkiye'nin ilk projesi "Toskana Vadisi" Büyükçekmece'de evler teslim ediliyor. Bölgede yaşam içinde bulunduğumuz yaz aylarında başlıyor.
 
Toskana Vadisi'nde evlerin büyüklükleri 384 ile 900 metrekare arasında değişen alternatiflerde yapıldı. Atatürk Havalimanı'na 20, şehir merkezine ise 50 dakika mesafe uzaklıktaki proje, Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'nin etkileyici manzarasına hâkim. Yürüyüş ve koşu parkurlarının da yer aldığı proje, yeşil alanlarının çokluğu ile dikkat çekiyor. Projenin yeşil alanları için İtalya'dan 40 tır bitki getirtildiğini vurgulayan Ümit Türüdü Şen, projede yeşil alanın yüzde 75 olduğunu söyledi.
 
Toskana Vadisi Projesi; mimari dokusu, evlerin dış cephelerinde kullanılacak doğal taşları ve bitki örtüsü ile İtalya'nın Toskana Bölgesi'ni anımsatıyor. Sosyal ve rekreasyon alanları ile sakinlerine huzurlu bir yaşam sunacak proje dahilinde ayrıca mağaza, café ve restoranların yer alacağı "Toskana Sokağı" da inşa ediliyor.
 
Libadiye Projesi'nde ünlü mimarlık firması

Toskana Vadisi projesiyle Türk gayrimenkul piyasasına yeni bir soluk getiren Emaar Türkiye, İstanbul'a bir dünya projesi daha yapacak. Libadiye'de hayata geçecek olan ikinci yatırımı için dünyanın en ünlü mimarları ile çalışacak.
 
Dünya çapında seçkin bir yaşam alanı olacak olan Emaar Türkiye'nin ikinci projesi,  İstanbul'un merkezi bir bölgesi olan Libadiye'de, 74 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel ve farklı metrekarelerde tasarlanmış rezidans ve dairelerden oluşan çok amaçlı projenin yatırım maliyetinin 1,5 milyar dolar olacağını kaydeden Ozan Balaban, projenin çıkış noktasını ise dünyada örnekleri görülen, bulunduğu şehir ile özdeşleşen, şehrin tüm dünyada tanınmasını sağlayan yapıların oluşturduğunu söyledi.

0212 850 83 00

www.toskanavadisi.com

Ebru DUMAN - Merve SAĞLAM /Emlakkulisi.com

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Emaar Türkiye, Toskana Vadisi'nde 1 koydu 4 aldı sırada Libadiye var
 
Toskana Vadisi projesinde teslimata başlayan Emaar Türkiye, Libadiye'de 1.7 milyar $'lık yatırıma hazırlanıyor
Dubai merkezli gayrimenkul şirketi Emaar Properties, 2006 yılında girdiği Türkiye pazarında yaptığı 1 milyar doları aşkın yatırıma karşılık 4 milyar dolarlık değer yarattığını açıkladı. İstanbul Büyükçekmece'de 2 bin dönüm arazi üzerinde 750 milyon dolarlık yatırıma imza atan ve 2010 başında Anadolu yakasında yatırım değeri 1.7 milyar doları bulacak yeni bir projeye hazırlanan şirket, hız verdiği yatırım projeleri ile önümüzdeki dönemlerde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) dönüşerek halka açılmayı planlıyor.

2013'TE TAMAMLANACAK
Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Türkiye pazarına uzun soluklu ve yüksek katma değerli bir şirket olmak için geldiklerini belirterek "Emaar Türkiye olarak Türk yatırımcılarımıza oturduğunuz yerden kazanın' sloganıyla çıkış yaptık ve gerçekten de projemiz her geçen gün daha da değerleniyor. Proje hastanesi, çarşısı, alışveriş olanakları, eğlence merkezleriyle de komple bir yaşam alanı sunuyor" dedi. Toplam 750 milyon dolara mal olması planan projenini ilk etabı için 250 milyon dolar harcadıklarını kaydetti. Balaban "Proje 4 fazdan oluşuyor ve 2013 yılında tamamlanmış olacak" diye konuştu.
Sabah

Emaar, Libadiye projesine başlıyor

Türkiye'deki ilk konut projesi Toskana Vadisi'nin ilk etabındaki evleri tamamlayarak sahiplerine teslim eden Emaar, ağustos ayında İstanbul Libadiye projesinde yer alan rezidansların satışına başlayacak
Emaar, Toprak Holding'den satın aldığı 74 bin metrekarelik Libadiye arsasında rezidans bloklarının yanı sıra 120 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel ve ofis blokları yapmayı planlıyor. Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, 1.5 milyar dolara mal olması Libadiye projesinde yatırım maliyetinin 1.8 milyar dolara kadar çıkabileceğini söyledi.
Projenin içinde yer alan alışveriş merkezinin inşaatına ise eylül ya da ekim ayında başlayacaklarını ifade eden Balaban "Alışveriş merkezinin inşaatına şubat ya da mart 2010'da başlayacağız. Lansmanını ise Nisan 2010'da yapacağız" dedi.

De Bakey Hastanesi geliyor
Toskana Vadisi içinde her biri 50 - 70 milyon dolara mal olacak alışveriş merkezi, otel, hastane ve ofis parkı projeleri yapacaklarını kaydeden Balaban, "Alışveriş merkezinin inşaatına ekim ayında başlayacağız. Burada inşa edeceğimiz hastanenin adı da `De Bakey Hastanesi' olacak" diye konuştu.
Toskana Vadisi'nde ikinci etapta yer alan 104 konuttan 27'sini satışa çıkardıklarını hatırlatan Balaban, şöyle devam etti:
"Satışa çıkan evlerden 11'i satıldı. Diğer evleri satışa çıkarmak için ise 2010 baharını bekliyoruz. İkinci etapta, birinci etaptan farklı olarak daha küçük ve uygun fiyatlı evlerimiz olacak. Örneğin 200 mekrekarelik, 500 bin dolarlık evlerin yanı sıra, ikiz villalar, apartman daireleri bulunacak. Fiyatlar apartman dairelerinde 700 bin dolara, villalarda 3.2 milyon dolara kadar çıkacak."

2010'da GYO oluyor
Emaar'ın Türkiye'deki yatırım miktarının 1 milyar doları aştığını ileten Balaban, "Türkiye'de bu güne kadar 4 milyar dolarlık bir değer oluşturduk. Önümüzdeki yıl gayrimenkul yatırım ortaklığı olmayı planlıyoruz. Portföyümüz daha da büyüdüğünde, birkaç yıl sonda halka açılacağız" diye konuştu.
Milliyet
1 milyar dolar yatırdı, 2 yılda 4 milyar dolarlık değere ulaştı
İlk konut projesi Toskana Vadisi ile 2006 yılında Türkiye pazarına giren Emaar, iki yılda 1 milyar doları aşan yatırım yaptı.
Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, "Yaptığımız yatırımlarla 4 milyar dolarlık proje değerine ulaştık. Konut dışında alışveriş merkezleri, iş merkezleri, ticari yatırımlar, sağlık ve otelcilik sektörleri ile büyümeyi hedefliyoruz. Libadiye'deki ofis, otel, daire, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşacak karma projemiz için de 1.8 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönem için Emaar Türkiye'yi gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) haline getirip ardından da halka açılmayı düşünüyoruz" dedi.
1.8 milyar dolarlık proje
İstanbul'daki ikinci projelerini, Toprak Grubu'ndan 403 milyon dolara aldıkları Libadiye'deki arazide inşa edeceklerini belirten Balaban, şu bilgileri verdi: "73 dönüm alan üzerinde inşa edilecek projede alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel ve farklı metrekarelerde tasarlanmış rezidans ve daireler yer alacak. Projeyi dünyanın yaşayan en büyük 5 mimarından birisi inşa edecek. Projenin çıkış noktasını dünyada örnekleri görülen, bulunduğu şehir ile özdeşleşen yapılar oluşturuyor. Bu nedenle iddialı bir mimari hedefliyoruz. Projenin ön tanıtımı ekim ayında, lansmanı ise Nisan 2010'da yapılacak. Fiyatlar için kesin bir rakam söylenemez ancak 300 bin ile 1.5 milyon dolar aralığında olabilir."

AVM yatırımları
Balaban, konuttan sonra alışveriş merkezi projelerine önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Alışveriş merkezi projesini geliştirmenin yanı sıra, işletmesini de üstleneceğiz. Ayrıca, kendi markalarımızla da kiracı olarak yer alacağız. Yani, alışveriş merkezi projesinin geliştiricisi olmanın dışında aynı zamanda kiracı ve işletmecisiyiz. Toskana Vadisi'nindeki AVM, eğlencenin yanı sıra lüks markaların outlet'i şeklinde tasarlanıyor. Libadiye'deki projemizde de eğlence konsepti ön plana çıkacak. AVM'lerin temalı olması gerekiyor. Her yaştan insanı sıkılmadan içeride tutabilmeli. Libadiye'deki projemiz bu nitelikte olacak."

Projenin tamamı 2014'te tamamlanır
EMAAR'ın 'küçük kasabalar' inşa ettiğini aktaran Balaban, "Toskana Vadisi'nde, toplam 550 villanın yanı sıra alışveriş merkezi, otel, ofis ve hastane yer alacak. Projenin toplam yatırım bedeli 750 milyon doları bulacak. Projenin ilk etabı için 250 milyon dolar yatırım yaptık, arazi yatırımlarımız da 150 milyon doları aştı. Şu ana kadar ilk etaptaki 174 evin yüzde 80'inin satışını gerçekleştirdik. İlk faz teslimleri de başladı. İlk fazda büyüklükleri 395 ile 940 metrekare arasında değişen fiyatları 800 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında değişen daireler yer alıyordu. İkinci fazda ise daha küçük metrekareli ikiz villa ve villa daire olmak üzere 104 villa bulunacak. Bu etabın satışları için 2010 baharını bekliyoruz. Hastane inşası ise 2010 sonunda başlar. Emaar'ın dünyada Houstan Methodist hastanesi ile genel bir anlaşması var. Buradaki hastane için de görüşmeler sürüyor. Tüm kasabanın bitmesi 2014 yılını bulur" diye konuştu.
Hürriyet

'EMAAR'ı halka açacağız'

Balaban, şirketin Hadımköy'deki Toskana Vadisi ve Libadiye projesiyle 2 milyar doların üzerinde bir yatırıma ulaşacağını belirtti.
Emaar Properties'in Türkiye genel müdürü Ozan Balaban, şirketin Hadımköy'deki Toskana Vadisi ve Libadiye projesiyle 2 milyar doların üzerinde bir yatırıma ulaşacağını belirtti.

Kıyı bölgelerinde, Kayseri ve Bursa'da arsa arayışları olduğunu ifade eden Balaban "2006 yılında girdiğimiz Türkiye pazarında kasabalar inşa etmeye devam edeceğiz. 700 milyon dolarlık yatırım öngördüğümüz Toskana Vadisi'nin 174 villalık ilk etabını tamamladık. Libadiye'de 402 milyon dolara satın aldığımız 74 dönümlük arazide ise AVM, rezidans, ofis bloğu yapacağız. Onun da 1.5 milyar dolarlık bir yatırım maliyeti olacak" dedi.

YÜZDE 40 PRİM YAPTI
Emaar Türkiye'yi gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürerek İMKB'de hisselerinin işleme açılmasını planladıklarını aktaran Balaban "Yüzde 35'ine Dubai hükümetinin sahip olduğu Emaar'ın yüzde 65'i Dubai'de halka açık. Türkiye'de şu ana kadar 4 milyar dolarlık bir değer yaratmış durumdayız. Bunu halkla paylaşmak istiyoruz" dedi.

Toskana Vadisi'nin 500 villadan oluşacağını belirten Balaban, villaların bir yılda yüzde 40 prim yaptığını kaydetti. Balaban "Biz metrekaresi 2 bin 500 dolarlara yaklaştık. Bir kaç yıl içinde ise 5 bin doları görürüz" diye konuştu. Balaban, projedeki sosyal alanın ise çok özenli biçimde hazırlandığını ve sadece bu alana 15 bin dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.
Bugün

Emaar ışığı gördü 1.5 milyar $ getiriyor 

Emaar Türkiye, 700 milyon dolarlık Toskana Vadisi'nin ardından, Libadiye'de 1.5 milyar dolarlık inşaata başlayacak

Emaar Türkiye, 700 milyon dolarlık Toskana Vadisi projesinin ardından, 1.5 milyar dolarlık yeni projenin de ilk adımını attı. Dünya çapında seçkin bir yaşam alanı olacak olan Emaar Türkiye'nin ikinci projesi, İstanbul'un merkezi bir bölgesi olan Libadiye'de, 74 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel ve farklı metrekarelerde tasarlanmış rezidans ve dairelerden oluşan çok amaçlı projenin yatırım maliyetinin 1.5 milyar dolar olacağını kaydeden Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, projenin çıkış noktasını ise dünyada örnekleri görülen, bulunduğu şehir ile özdeşleşen, şehrin tüm dünyada tanınmasını sağlayan yapıların oluşturduğunu söyledi. Toskana Vadisi projesinin 2009 Ocak ayı itibariyle teslim edilmeye başlandığını belirten Balaban konut dışında alışveriş merkezleri, iş merkezleri, ticari yatırımlar, sağlık ve otelcilik sektörleri ile Türkiye pazarında büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Balaban Emaar Türkiye, Anadolu Yakası'ndaki ilk, Türkiye'deki ikinci yatırımına da 2009'un ikinci yarısında başlayacaklarını belirtti.

SEKTÖRDE CANLILIK BAŞLADI

Emaar Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Türüdü Şen de, Toskana Vadisi Projesi'nde satışların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Global krize rağmen yatırımcıların projeye ilgi duyduğunu ve satışların sürdüğünü kaydeden Şen, krize rağmen gayrimenkulde satın alma dönemi olduğuna dikkat çekti. Banka kredilerindeki düşüşle birlikte gayrimenkul yatırımlarının hızlandığına değinen Şen ` 2009'un ikinci çeyreğinden sonra sektör hareketlenmeye başladı' dedi.
Star

Konut fiyatları beş yılda üçe katlanacak

Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul'da konut fiyatlarının çok düşük olduğunu belirten Emaar Türkiye CEO'su Balaban, "Dubai'de metrekaresi 50 bin dolara ev satıyoruz. Türkiye'de fiyatlar 8-10 bin dolara kadar çıkıyor. Önümüzdeki 5-6 yılda Türkiye'de de metrekaresi 25-30 bin dolara kadar çıkan rakamlar göreceksiniz" dedi.

Türkiye'deki ilk yatırımını Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi'nde yapan Emaar Türkiye'nin CEO'su Ozan Balaban, "Türkiye'de şu ana kadar 1 milyar dolar yatırım yaptık. Yarattığımız değer ise 4 milyar doları aştı. Emaar Türkiye'yi önce GYO yapıp ardından da halka açmayı hedefliyoruz" dedi. 5 yılda 5 milyar dolar yatırım planıyla yola çıktıklarını ve bu yolda adım adım ilerlediklerini ifade eden Balaban, "İki yılda 300 arazi üzerinde inceleme yaptık. İstanbul çok önemli fakat Türkiye'deki diğer illerde de olmak istiyoruz. Yeter ki fırsat olsun ne kadar olursa olsun Emaar yatırım yapar" şeklinde konuştu.

DUBAİ'DE 50 BİN DOLAR
Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'da konut fiyatlarının çok düşük olduğunu belirten Ozan Balaban, "İstanbul'daki bazı projelerin fiyatları bize pahalı gelebilir ama dünya ortalamasına bakıldığında böyle bir şehir için fiyatlar çok düşük. Dubai'de metrekaresi 50 bin dolara kadar ev satıyoruz. Türkiye'de ise konut fiyatları 8-10 bin dolara kadar çıkıyor. Önümüzdeki 5-6 yılda Türkiye'de de metrekaresi 25-30 bin dolara kadar çıkan rakamlar görebileceksiniz" ifadelerine yer verdi.

750 milyon $'lık yatırım
İstanbul'da doğayla modern hayatın kaynaştığı kusursuz bir yaşam alanı sunan ve 1.7 milyon metrekarelik geniş bir alanda gerçekleştirilen Toskana Vadisi Projesi'nin, 12 farklı tipte 540 lüks villa, ikiz villa ve Toskana dairelerinden oluştuğunu söyleyen Balaban, proje için bugüne kadar 250 milyon dolar yatırım yaptıklarını toplam yatırımın ise 750 milyon dolar olacağını ifade etti.
Serkan Biter/Yenişafak

Emaar Türkiye, Büyükçekmece ve Libadiye'ye 2.5 milyar dolar yatıracak

Büyükçekmece'de yapımı süren Toskana Vadisi'ne 700 milyon dolar harcayan Emaar Türkiye, Libadiye'deki arsa üzerinde de 1.8 milyar dolarlık otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapacak

Türkiye pazarına bundan üç yıl önce giren Emaar Türkiye, krize rağmen yatırımlarını son sürat sürdürüyor. Büyükçekmece ve Libadiye'deki projelerine toplam 2.5 milyar dolar harcamayı planlayan kuruluş, uygun nokta bulduğu zaman yatırımlarına devam edecek. Türkiye'deki ilk yatırımını İstanbul Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi Projesi'yle gerçekleştiren kuruluş, burası için 700 milyon dolar harcadı. Emaar Türkiye, Büyükçekmece'de 2 bin dönüm arazi üzerinde ev, otel, alışveriş merkezi ve hastaneden oluşan bir kasaba yaratmayı hedefliyor.
Toskana Vadisi Projesi'nin, 12 farklı tipte toplam 540 lüks villa, ikiz villa ve Toskana dairelerinden oluştuğunu söyleyen Emaar Türkiye İcra Kurulu Başkanı Ozan Balaban, "174 konuttan oluşan İlk fazdaki evlerin 147 tanesi satıldı. Büyüklükleri 384 ile 900 metrekare arasında değişen evlerin fiyatıysa 800 bin dolardan başlıyor 3 milyon dolara kadar çıkıyor. Evler Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'nin etkileyici manzarasına hâkim" dedi.

En büyük sosyal tesis
Müşterinin büyük çoğunluğunun fabrika sahibi yada üst düzeyde yönetici olduğunu belirten Balaban, "Evler bir yıl içerisinde yüzde 30 ile 40 arasında prim yaptı. Şuanda metrekare fiyatımız 1700 dolarla 2 bin 500 dolar arasında değişiyor. Üç ayda bir de fiyatlarımız artıyor. Ama 2013 yılında bu evlerin metrekare fiyatının 5 -6 bin dolara kadar çıkacağına inanıyorum" diye konuştu. Krizden çok fazla etkilenmediklerini belirten Balaban, etkilenen bazı müşterileri için butik çözümler ürettiklerini ve ödemede kolaylık sağladıklarını anlattı. Projenin içerisinde bulunan sosyal tesisleriyle de iddialı olduğunu belirten Balaban, "5 bin metrekare kapalı, 10 bin metrekare açık alana sahip, Dolce Vita Yaşam Kulübü'nde Essporto Spor Kulübü de yer alacak. Essporto bölgede oturan herkese açık bir spor kulübü olacak. Sadece sosyal tesisler için 15 milyon dolar harcadık. Burası Türkiye'nin en büyük sosyal tesisi olacak" diye konuştu.
Toskana Vadisi'nde yer alacak alışveriş merkezi ve hastane hakkında da bilgi veren Ozan Balaban şunları söyledi: "Alışveriş merkezi 40 bin metrekarelik alanda olacak. Ekim ayında yapımına başlamayı planlıyoruz. Yeme içme ve eğlence konseptinin ön planda olduğu bir alışveriş merkezi düşünüyoruz. Lüks markaların outletlerini (seri sonu ve defolu ürünlerini ) burada satmayı planlıyoruz.  Vadi içerisinde yer alacak hastanenin yapımına da 2011 yılında başlamayı planlıyoruz. İki yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Hastanenin adı DeBakey Kalp Hastanesi olacak. Hastanemiz adını Cumhurbaşkanı Özal'ın da doktoru olan Michael DeBakey'den alıyor. Otel yatırımı da hastaneyle birlikte ilerleyecek."

İkinci etap satışa sunuldu
Bu arada Toskana Vadisi'nin ikinci etabının satışına da başladıklarını ifade eden Ozan Balaban, "İkinci etap 104 evden oluşuyor. Bunun 27 tanesi satışa çıktı. Şuana kadar 11 tanesini sattık" açıklamasında bulundu.
Yeşil alana önem verdiklerini ve projenin yüzde 75'ini yeşil alandan oluştuğunu söyleyen Ozan Balaban, "Buranın iklim yapısı Toskana'nın yapısına çok benziyor. O nedenle İtalya'dan 40 tır bitki getirdik. Ayrıca üzüm bağları da kuruyoruz. Burada bağ bozumu şenlikleri de yapacağız" açıklamasında bulundu. 

GYO olup halka açılıyor
Emaar Türkiye'nin ikinci projesinin yine İstanbul'da Libadiye'de gerçekleşeceğini söyleyen Emaar Türkiye İcra Kurulu Başkanı Ozan Balaban, 74 bin metrekare alan üzerinde alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel ve farklı metrekarelerde tasarlanmış rezidans ve dairelerden oluşan çok amaçlı bir proje yapacaklarını açıkladı. Projenin maliyetinin 1 milyar 700 milyon dolarla 1 milyar 800 milyon dolar arasında değişeceğini belirten Balaban,  buranın sadece arazisine 402 milyon dolar yatırdıklarını anlattı. Balaban, projenin önümüzdeki yıl şubat yada mart ayında başlayacağını, dünyanın yaşayan en büyük beş mimarından biriyle bu projede çalışacaklarını sözlerine ekledi. Türkiye'deki yatırımlarının süreceğini belirten Ozan Balaban, özellikle ege ve akdenizde arazi baktıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Şuana kadar 300'den fazla araziyi gezip baktık. Türkiye'ye bugüne kadar 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. 4 milyar dolarlıkta proföy büyüklüğüne ulaştık. Önümüzdeki yıl içerisinde Emaar Türkiye'yi gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüştürmeyi planlıyoruz. Bir kaç yıl içerisindeki hedefimizse halka açılmak. Zaten biz dünyada da böyle hareket eden bir kuruluşuz. Ana şirketimizin de yüzde 65'i halka açıktır."
Satfiye Yuva Kireçci /Radikal

Büyükçekmece'de yeni bir kasaba doğdu: Toskana Vadisi

Dubai merkezli dünya gayrimenkul devi Emaar, 2006 yılında giriş yaptığı Türkiye pazarında şu ana kadar gerçekleştirdiği 1 milyar doları aşkın yatırıma karşılık 4 milyar dolarlık değer yarattığını açıkladı.

İstanbul Büyükçekmece'de 2 bin dönüm arazi üzerinde 750 milyon dolarlık yatırıma imza atan ve 2010 başında Anadolu yakasında yatırım değeri 1.7 milyar doları bulacak yeni bir projeye hazırlanan şirket, hız verdiği yatırım projeleri ile önümüzdeki dönemlerde GYO olarak halka açılmaya hazırlanıyor. Emaar Türkiye'nin ilk yatırımı olan Toskana Vadisi Projesinin tamamlanan ilk etabının tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Türkiye pazarına uzun soluklu ve yüksek katma değerli bir şirket olmak için geldiklerini aktardı.

Oturduğunuz yerden kazanın
İstanbul'daki projelerinde insanlara yaşam alanlarının yanı sıra bir yatırım aracı da sunduklarını aktaran Balaban, "Emaar Türkiye olarak Türk yatırımcılarımıza 'oturduğunuz yerden kazanın' sloganıyla çıkış yaptık ve gerçekten de projemiz her geçen gün daha da değerleniyor. Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi sadece konuttan oluşmuyor. Projemizin içinde Dolce Vita Yaşam Kulübü'nde Essporto Spor Kulübü de yer alacak. Essporto bölgede oturan herkese açık bir spor kulübü olacak. Ayırca proje hastanesi, çarşısı, alışveriş olanakları, eğlence merkezleriyle de komple bir yaşam alanı sunuyor. Burada 2 bin dönüm araziye böldük projeyi ve 3 ay önce ilk etabın teslimatına başladık. İlk faz için 250 milyon dolar harcadık ve proje bitiğinde 750 milyon dolara mal olmuş olacak. Proje 4 fazdan oluşuyor ve 2013 yılında projenin tamamı bitmiş olacak" diye konuştu.

3 milyon $'a kadar çıkıyor
800 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla satılan Toskana Vadisindeki villalarda yok yok. Villalar'da Türk Hamamı, şarap mahzeni, spor odası, hobi bahçesi ve havuz bulunuyor. Ayrıca tüm villa sahipleri doğal üye olarak, Dolce Vita Club hizmetlerinden de yararlanabilecekler.

Sırada 1.7 milyar dolarlık Libadiye var
Ozan Balaban, Anadolu Yakası Libadiye bölgesinde tasarlanan projenin ise toplamda 1.7 milyar dolara mal olacağını tahmin ettiklerini kaydetti. 403 milyon dolara alınan 73 dönümlük bu arazi üzerinde AVM, rezidans ve ofis inşa edeceklerini aktaran Balaban, buradaki inşaatın Şubat 2010'da başlayacağını açıkladı. Balaban, bu projede dünyanın en büyük 5 mimarından biri ile çalışacaklarını aktardı.

Projeden notlar
2 yıl önce başlanan Toskana Vadisi projesinde 174 daireden oluşan ilk etap tamamlandı. İlk etaptaki 147 daire, proje aşamasındayken satıldı.

95-840 metrekare arasında değişen büyüklükteki konutlar, 800 milyon dolar ile 3 milyar dolar arasında değişen fiyatlar ile satışa sunuluyor.Konutlara talep, daha çok bölgedeki fabrika sahipleri ve üst düzey yöneticilerden geliyor.

Projede toplamda 12 farklı tipte 540 lüks villa ikiz villa ve Toskana dairelerinden oluşuyor *İnşaat sırasında 1 müteahhit ve 25 taşeron firma çalıştı *Projede yalnızca sosyal tesisler için 15 milyon dolar harcandı

Emaar Libadiye ve Büyükçekmece projeleri içinde inşaa edeceği AVM'lerde kendi markaları ile kiracı ve aynı zamand işletmeci olarak yer alacak.
Sabah Emlak&Mortgage


Geri Dön