26 / 04 / 2024

Toskana Vadisi'nin 3.etabı için 700 milyon dolar yatırım yapıldı!

Toskana Vadisi'nin 3.etabı için 700 milyon dolar yatırım yapıldı!

Büyükçekmece'de konumlanan Toscana Vadisi projesinin 3. fazı için 700 milyon dolar yatırım yapıldı. Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliği ile hayata geçen yeni etapta villalar tek katlı olarak inşa ediliyor.



Büyükçekmece'de konumlanan Toscana Vadisi projesinin 3. fazı için 700 milyon dolar yatırım yapıldı. Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliği ile hayata geçen yeni etapta villalar tek katlı  olarak inşa ediliyor. Spor kulübü ve çarşısı var Projede Toskana'ya özgü palmiyeler, fıstıkçamlan, kalem selviler, zeytin ağaçlarının yanı sıra spor alanları ve çocuk oyun parkları bulunuyor. 


5 bin 400 metrekare kapalı ve 10 bin 500 metrekare açık sosyal tesis alanına sahip spor ve yaşam kulübü olan Dölce Vita Yaşam ve Sağlık Kulübü, proje sakinlerine hizmet veriyor. Günlük ihtiyaçların tamamım karşılamak üzere tasarlanmış Toskana Çarşısı ise restoranlardan kafelere, mağazalardan doğal alanlara kadar çok sayıda farklı ortak yaşam alam sunuyor. Çarşıda 3 bin 700 metrekare kiralanabilir alan, 16 mağaza bulunuyor. 


700 MİLYON DOLAR YATIRIM


İstanbu Büyükçekmece'de yer alan Toskana Vadisi projesinin 3. etabında tek katlı villalar hayata geçiyor. Büyükçekmece Gölü manzarasına hâkim, 1068 dönüm arazi içinde yer alan Toskana Vadisi 3. Fazda Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı güçlerini birleştiriyor. Emaar Türkiye'nin başlattığı projede Arıkan Yapı'nın Park Village projesi ile başlattığı tek katlı yaşam konsepti uygulanıyor. 


4 BİN METREKARE ÖZEL BAHÇE


 Toskana Vadisi 3. faz, tamamı tek katlı, tam müstakil, yüksek tavanlı, iç bahçeli, alaturka kiremitli, taş duvarlı ve Akdeniz kimlikli 8 tipte 187 adet villadan oluşuyor. 179 metrekareden 694 metrekareye kadar farklı büyüklükte konut, 3 odadan 7 odaya kadar farklı oda seçenekleriyle sunuluyor. Projede mutfak büyüklükleri 51 metrekareyi bulurken, tavan yükseklikleri salonda 5 metre, diğer mekânlarda 3 metre olarak kurgulandı. Projede konut büyüklüğüne göre 950 ila 4 bin metrekareye arasında değişen bahçelere yer veriliyor. Toskana Vadisi'nde konut sahiplerinin kendi yiyeceklerini yetiştirme imkânı sunarken, Akdeniz ve Anadolu mimarisinde sıkça rastlanan avlu kavramı tekrar yorumlanıyor. Projedeki villa fiyatları ise 530 bin dolardan başlıyor. Projenin yatırım değerinin 700 müyon dolar olduğunu belirten Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban "Bu yeni yaşam konseptinin sakinlerine sunduğu konforun yanı sıra, izlerini taşıdığı modem köy yaşamıyla da mutlu edeceğine inanıyorum" dedi. 


Toskana Vadisi 3. fazın geliştiricisi Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkam Habip Arıkan ise "Oluşturduğumuz yeni yaşam konseptinde ailenin mutluluğunu arttırırken, sunduğumuz konforla da yaşam kalitesine farklı bir bakış açısı getiriyoruz. Daha önce benzer bir konseptle geliştirdiğimiz Park Village projesi, bu yeni konseptin başarısına işaret eden en büyük gösterge. Benzer bir dinamizmi ve başarıyı Toskana Vadisi 3. faz ile de yakalayacağımıza inanıyorum" dedi. 



Hürriyet 


Geri Dön