20 / 04 / 2024

Tosyalı Holding'ten Kilis’e yeni eğitim kampüsü!

Tosyalı Holding'ten Kilis’e yeni eğitim kampüsü!

Tosyalı Holding’in eğitime destek sağladığı yeni adres Kilis oldu. Türkiye'de bu zamana kadar onlarca eğitim yatırımını üstlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devreden Tosyalı, şimdi de Kilis merkezinde eğitim kampüsü için çalışmalara başladı...



Tosyalı'nın eğitime destek verdiği yeni adresi Kilis oldu. Türkiye’nin birçok bölgesinde bugüne kadar onlarca eğitim yatırımını üstlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devreden Tosyalı, Kilis’in merkezinde bulunan eski Tekel Suma Fabrikası’nı alarak, dünya standartlarında bir eğitim kampüsüne dönüştürülmesi için harekete geçti.

Milliyet'te yer alan habere göre; Son birkaç yıldır atıl olan yapıyı Tosyalı Holding 12.5 milyon lira’ya satın aldı. 50 bin dönümü aşkın bir arazi üzerine kurulan yapı, eğitim kampüsüne dönüştürüldüğünde, 100 derslik ve anaokulu binasıyla bölgede tam teşekküllü bir eğitim programı imkanı sağlayacak.

Yaklaşık olarak 1000 öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunması planlanan kampüsde, aynı zamanda, spor tesisleri, kütüphane, bilim merkezi ile kültür - sanat merkezinin de yer alması planlanıyor.

Geleceğe armağan

Tosyalı Eğitim Kampüsü için Kilis’te düzenlenen imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kilis Valisi Recep Soytürk, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ülkemizin eğitim standartlarını yükseltmek için milletimizle el ele bir mücadele veriyoruz. Bu kapsamda, hayırsever iş insanlarımız önemli bir rol üstleniyor. Her zaman tekrar ediyorum, herkesin parası olabilir, ama hayır işlemek herkese nasip olmaz. Özellikle eğitim alanında yapılan bu yatırımları, çocuklarımızın dolayısıyla ülkemizin geleceğine bir armağan olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, sosyal sorumluluk yatırımlarını en az grubun ticari başarıları ve sanayi yatırımları kadar önemsediklerine vurgu yaptı. Tosyalı, sözlerine şöyle devam etti: “Kilis’te bugün imzalarını attığımız Tosyalı Eğitim Kampüsü’nün ise bizim için ayrı bir yeri bulunuyor. Atalarımızın, ailemizin doğduğu ve büyüdüğü bu topraklara katkı sunmak, değer katmak bizler için ayrı bir gurur ve mutluluk.

Öte yanda, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında hayır işleri yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda sınır tanımıyoruz. Temennimiz, bu tür konularda önümüze daha çok fırsat çıkması.”

Tosyalı'dan Senegal'e 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı!


Geri Dön