24 / 04 / 2024

Toyota Tsusho Gemlik'te fabrika açtı!

Toyota Tsusho Gemlik'te fabrika açtı!

Dünyanın bir numaralı otomotiv üreticisi olarak bilinen Toyota’nın da dahil olduğu Toyota Group şirketlerinden “Toyota Tsusho” ile Türkiye’de tamamen farklı bir tesis kurdu.



Techno Steel Processing Turkey (TSPT) Çelik Bükme ve işleme San. Tic.  A.Ş. (“TSPT”) adıyla Bursa’nın gemlik ilçesinde açılan fabrikada, enerji sektöründe kullanılan çelik üretimi yapılacak.

Şubat ayının ortalarında üretime başlaması planlanan fabrikanın inşasına, 2013’te başlandığı belirtilirken, şirketin de 10.6 milyon dolarlık bir sermaye ile kurulduğu açıklandı. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu yatırımın, Türkiye’de enerji sektörünün gelişmekte olması ve yeni nesil enerji iletim cihazlarına ihtiyacın yüksek olması nedeniyle yapıldığına dikkat çekilirken, fabrikada üretilen ürünlerin sadece Türkiye değil, Güney Afrika ve Ortadoğu ülkelerine de ihraç edilmesinin planlandığı belirtiliyor.



Üçüncü denizaşırı tesis

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile işbirliğine gidildiği ve TSPT’nin Gemlik’deki serbest bölgede faaliyet göstereceği ifade ediliyor. Bu tesis, Toyota Tsusho’nun elektrik çeliği üretimi yapan Japonya dışındaki üçüncü tesisi olacak.

Elektrik çeliği olarak adlandırılan ürün, uzun ömürlü ve çevreci cihazlar üretilebilmesi amacıyla daha çok trafo ve elektrik motorlarında kullanıldığı belirtiliyor.


Milliyet


Geri Dön