04 / 05 / 2024

Trabazon'a 800 dönüm yaşam alanı kazandırılacak!

Trabazon'a 800 dönüm yaşam alanı kazandırılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapımı devam eden projeler hakkında açıklamalar yaptı. 




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi ile Trabzon'a 800 dönüm yaşam alanı kazandıracaklarını açıkladı. 

Gümrükçüoğlu, Sahil Yolu nedeniyle Trabzon şehir merkezinin denizle kesilen bağlantısının bu sayede yeniden tesis edileceğini de sözlerine ekledi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sahil Dolgu Projesinin üç etapta tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Gümrükçüoğlu, "Birinci etapta tahkimat ve dolgu çalışmalarımız tamamlanmıştır. Burada uygulanacak proje halkımızın talepleri doğrultusunda hazırlanmaktadır. Aynı zamanda ikinci etabın tahkimat çalışmalarına başlamak içinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gülcemal Projesi tamamlandığında Karadeniz Bölgesinin en büyük yaşam alanı ortaya çıkacaktır." dedi.

Trabzon Botanik'te de yapım çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Gümrükçüoğlu, bahar mevsiminde ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını, Trabzon'da unutulmaya yüz tutmuş yerel meyve türlerinin de Trabzon yaşatılacağını kaydetti.

 


Geri Dön