26 / 04 / 2024

Trabzon Akyazı tünellerinin inşaatında sona gelindi!

Trabzon Akyazı tünellerinin inşaatında sona gelindi!

TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğu yapımı devam eden Kanuni Bulvarı'nın yapımın tamamlanmasıyla kent merkezinin iki kat büyüyeceğini söyledi. Gümrükçüoğlu, Akyazı tünellerinin tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti.



TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğu yapım çalışmaları hızla devam eden Kanuni Bulvarı ile ilgili açıklamalarda bulundu,  yapımın tamamlanmasıyla kent merkezinin iki kat büyüyeceğini söyledi. Trabzon’un son yıllarda aldığı en büyük bütçeli yatırımda çalışmaların aralıksız sürdüğüne işaret eden Gümrükçüoğlu, Akyazı tünellerinin tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti.


Akyazı tünellerinde uygulanan araç geçiş sisteminin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, tünellerde tahkimat çalışmalarının tamamlandığını ve çift tüp olarak inşa edilen tünellerde sol tüpün 2 bin 470, sağ tüpün ise 2 bin 475 metre uzunluğunda olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:


“Sol tüpte beton işi de bitirilmiş, sağ tüpte ise devam etmektedir. Sol tüpte halen kablo kanalları imal ediliyor. Otoyol standardında inşa edilen Kanuni Bulvarı tünelleri, üç şerit gidiş, üç şerit geliş olarak düzenlenmektedir. Tüplerin her hangi birinde kaza ya da yangın olduğunda araç ve yaya geçişlerinden diğer tüpe geçip, tünel rahatlıkla terk edilebilecek.”


Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Karayolları ile birlikte yürüttüğümüz bu dev çalışma şehrimizin çehresini değiştirecek. Kanuni Bulvarı’nın tamamlanmasıyla Trabzon şehir merkezi tam iki kat büyüyecek. Bulvarın 8 ayrı noktasında tünel inşa ediliyor. 24 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda ayrıca 8’i hemzemin, 15’i köprülü olmak üzere toplamda 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve 1 de viyadük yer alacak. Ayrıca 3 şerit gidiş ve 3 şerit geliş olarak Avrupa standartlarında yapılmakta olan bu yolda 5 metre genişliğinde sağlı sollu yaya kaldırımları bulunacak. Trabzon’u adeta inci gerdanlık gibi kuşaklayacak ve Yıldızlı mevkiinden başlayıp Trabzon-Maçka Yolu Gözalan mevkiinde son bulacak olan yolun ilk 6 ila 8 kilometrelik bölümü öncelikli olarak ulaşıma açılacak” dedi. 


Hürriyet


Geri Dön