29 / 03 / 2024

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sürmene'yi yeniliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sürmene'yi yeniliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 ay önce şiddetli yağış nedeniyle heyelan olaylarının yaşandığı Sürmene’de, trafiğe kapalı ve tehlikeli arz eden noktalardaki sorunları ortadan kaldırmak için inşaat çalışmalarına başladı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 ay önce şiddetli yağış nedeniyle heyelan olaylarının yaşandığı Sürmene’de, heyelan temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından, trafiğe kapalı ve tehlikeli arz eden noktalardaki sorunları ortadan kaldırmak için inşaat çalışmalarına başladı.


Sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçenin Soğuksu Mahallesi, Çamburnu Mahallesi ve Yeniay Mahallesi’nin belirli noktalarında sanat yapısı inşaatlarına devam ediliyor. 800 bin TL maliyetli çalışmalar tamamlandığında heyelan nedeniyle tehlikeli hale gelen bölgelerdeki sorunlar tümüyle ortadan kaldırılmış olacak.


TEHLİKE ARZ EDEN BÖLGELER ESKİSİNDEN DAHA YAŞANILABİLİR HALE GELECEK

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “15 Ekim sabahı heyelan olaylarının yaşandığı Sürmene’mize geldiğimizde can kaybı olmamasının mutluluğunu yaşamış ve ‘heyelanın izlerini en kısa sürede ortadan kaldıracağız’ demiştik. İş makinelerimiz gerekli çalışmaları tamamlamadan Sürmene’den çıkmadı. Şimdi de heyelan nedeniyle tehlikeli hale gelen noktalardaki tehlikeleri ortadan kaldırmak için duvar ve menfez gibi sanat yapısı inşaatlarına başladık. Sürmene’mizin üç ayrı mahallesinin farklı farklı noktalarında sürdürdüğümüz bu çalışmalarımız çok kısa sürede tamamlanacak ve bu bölgelerimiz eskisinden çok daha yaşanılabilir hale gelecektir” ifadelerini kullandı.


BİZLERE VERİLEN SÖZLER HARFİYEN YERİNE GETİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerinde gerçekleştirmekte olduğu çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Yeniay Muhtarı Şükrü Dinçer ise, heyelan sonrasında vatandaşlara verilen sözlerin harfiyen yerine getirildiğine şahit olduklarını kaydederken yetkililere teşekkür etti. Dinçer, “Bu çalışmalardan ötürü Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Gümrükçüoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlerin mağdur olmamızın önüne geçmiştir. Gerçekleştirmekte olduğu bu çalışmalarla yaralarımızı sarmaktadır. Kendisine minnetlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön