28 / 03 / 2024

Trabzon Düzköy ve Vakfıklebir’deki yatırımlar hizmete açıldı!

Trabzon Düzköy ve Vakfıklebir’deki yatırımlar hizmete açıldı!

Düzköy ve Vakfıklebir’deki yatırımlar törenle hizmete açıldı. Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katıldı...




Düzköy ve Vakfıklebir’de yapımı tamamlanan yatırımlar törenle hizmete açıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Trabzon’un Düzköy, Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde bugün çeşitli temas ve incelemelerde bulunurken tamamlanan yatırımların da açılışlarını gerçekleştirdiler. Bakan Soylu ve beraberindeki heyet tarafından bugün ilk olarak Düzköy ilçesinde yapımı tamamlanan Düzköy Spor Salonu’nun açılış ve 100 öğrenci kapasiteli yurt binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.  


AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu törende katılımcılara seslenen Bakan Soylu, Trabzon’a verdikleri sözlerden daha fazlasını yerine getireceklerini kaydederken, “Cumhuriyet iki temel ilke üzerine kurulmuştur. Birisi tam bağımsızlıktır, diğeri ise ifade etmek istiyorum ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet bu iki temel ilke üzerinde bugüne kadar gelmiştir. Dönem dönem bizi zorluğa düşürmek, hürriyetimizi elimizden almak istediler. Dönem dönem istikametimizi bozmaya çalıştılar, millete ‘bu ülkeyi siz idare edemezsiniz, biz idare edeceğiz’ dediler. Aynen geçen gün Başbakanımız Avrupa Parlemetosunda konuşurken efendilerinin ellerine tutuşturduğu İngilizce metinle birlikte bu ülkenin ekmeğini yiyen toprağında gezen biri olarak değil de bu ülkenin kötülüğünü isteyenlerin talimatlarıyla hareket eden anlayışı ortaya koyanlar gibi. Bir tarafta ‘Türkiye’ye karşı olsa savaşırım’ diyen ve TBMM çatısı altında demokrasiyi tulum altı olarak kullanmaya çalışanlar gibi. 23 Nisan milletimizin bu ülkenin yönetiminde olduğu bir anlayışın adıdır. Bizim için büyük bir mirastır ve biz o mirası çocuklarımızla, gençlerimizle paylaşıyoruz. Hiç merak etmeyin havalimanın şehir hastanesine kadar, eğitim yatırımlarından üniversiteye kadar her çalışmayı yapacağız. İşte YÖK, Bakanlar Kuruluna sevk etti. İnşallah yakın zamanda Trabzon’a, Akçaabat’a, Düzköy’e 2 devlet üniversitesini kazandırarak yepyeni bir adımı ortaya koyacağız. Ne söz vermişsek daha fazlasını yerine getireceğiz” diye konuştu.

 


Törende katılımcılara seslenen Valiz Öz ise Dözköy’ün son yıllarda aldığı yatırımlarla önemli bir değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydetti. Öz, “Düzköy son yıllarda ulaştırma, eğitim, sağlık, spor alanlarında aldığı yatırımlarla önemli bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Karayolları açısından baktığımız zaman Akçaabat-Düzköy ve Düzköy-Tonya yolları 100 milyonları bulan yatırımlarla bu ilçemizi Trabzon’a ve dünyaya açacak önemli yatırımlardır. Yine Yeşilyol kapsamında ulaşım altyapımızı güçlendireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemizin yatırımlarıyla ulaşım altyapımızı güçlendireceğiz. Sağlık alanında, eğitim alanında bu ilçemizde önemli yatırımlarımız var. Açılışını yaptığımız spor salonu 2 milyonu aşan bir bedelle yapıldı. Öğrenci yurdumuz 100 kişilik, birinci katı çıktık. İnşallah yeni eğitim-öğretim yılında hizmete açacağız. Yine hayırseverlerin yaptığı Kur’an kursunu inşallah en kısa zamanda tamamlayıp hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmamsında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, bu yıl Düzköy’de 2 milyon TL’lik betonlama çalışması gerçekleştireceklerini ifade etti. Bu yıl Trabzon il genelinde 100 milyon TL’lik beton ve asfaltlama çalışması icra edeceklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Ülke genelinde başlayan hizmet kervanının aralıksız olarak yola devam ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Hizmetler kervanına yeni açılışlar yapıyoruz. Bu hizmet kervanını başlatan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte hizmet kervanını sürdürüyoruz.  Mevsimin açılmış olması münasebetiyle yol çalışmaları konusunda bilgi arz etmek istiyorum: Bu yılın içerisinde şu ana kadar yaptığımız hazırlıklarla birlikte 50 milyonluk beton yol ihalesini tamamladık. Yer tesliminden sonra Düzköy ilçemiz dâhil tüm ilçelerimizde işe başlayacağız. 15 Mayıs’tan sonra asfalt çalışmaları her yılki gibi başlayacak ve yılsonuna kadar devam edecektir. Bu yıl 50 milyon liralık da asfalt yol yapacağız. 300 bin ton asfalt serme işlemi gerçekleştirmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediyesi olarak Düzköy’de gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Düzköy’ümüz içinde betonlama ihalelerini tamamladık. Burada yapacağımız betonlama 7 bin 100 metrelik yola tekabül etmektedir. Yolların muhafazası için en önemli olan kanalların ve menfezlerin düzenlenmesidir. Bu konuda da 6 bin 500 metreyi kapsayan beton onarım tadilatı ve tamamlanması da bu ilçede gerçekleşmiş olacaktır. Düzköy’de beton yol için yapılan ihalelerin toplamında 2 milyon ayırmış bulunmaktayız. Biz bir ve beraberiz. Hiçbir siyasi ayrım gösteremeden mahallerimizin her birine hizmetlerimizi, hükümetlerimizin ve bakanımızın tensipleriyle ulaştıracağımızı arz ediyorum.”


Bakan Soylu, Vali Öz, Başkan Gümrükçüoğlu, Milletvekili Balta ve beraberindekiler Düzköy’deki temaslarının ardından Çarşıbaşı ilçesinde AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Akyazı’nın oğlu Ersan Akyazı’nın cenaze törenine katıldılar.

 

Bakan Soylu ve beraberindeki heyet, Çarşıbaşı’ndaki cenaze töreninin ardından Vakfıkebir ilçesinde çeşitli açılışlar gerçekleştirdi. Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın da hazır bulunduğu törende Vakfıkebir’de Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi, pansiyonu ve uygulama oteli ile Vakfıkebir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle yolları betonlama ve parke çalışmalarıyla Vakfıkebir Belediyesi araç parkına kazandırılan iş makinelerinin açılış töreni gerçekleştirildi.


GÜMRÜKÇÜOĞLU: İHALELERİ TAMAMLADIK

Burada katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ilçede gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunurken, “Vakfıkebir’de de beton yollar için yapılan ihaleler yer teslimi aşamasına gelmiştir. Vakfıkebir’imizde yol betonlamasına başlayacağımız gibi, tüm ilçelerimizle birlikte asfaltlama çalışmalarına da 15 Mayıs’tan itibaren başlayacağız. Burada 10 bin 200 metrelik yolun betonlama ihalesini yaptık. Ayrıca kanal ve menfez betonu da gerçekleştireceğiz. Burada yapacağımız betonlama çalışması 2 milyon TL’yi aşacaktır. Aynı şekilde asfaltlama çalışması da gerçekleştireceğiz” dedi.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön