27 / 04 / 2024

Trabzon Farabi Hastanesi'nde otopark inşaatı sürüyor!

Trabzon Farabi Hastanesi'nde otopark inşaatı sürüyor!

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Farabi Hastanesi ile ilgili çıkan haberler hakkında açıklamada bulundu. Baykal, hastanede 250 yataklı Çocuk Hastanesi, bin 450 araçlık hastane otoparkı inşaatı ve B blok büyük onarım işlerinin devam ettiğini açıkladı.



Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Farabi Hastanesi) ile ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Baykal, hastanede 250 yataklı Çocuk Hastanesi, bin 450 araçlık hastane otoparkı inşaatı ve B blok büyük onarım işlerinin devam ettiğini söyledi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Rektör Baykal tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tedavisi zor hastalıkların tedavisi için bölgemizin birçok sağlık kurumunda olmayan teşhis, tedavi ve tedaviye yönelik birimler hizmete sokulmuş ve bu anlamdaki gelişme süreci devam etmektedir. Son günlerde basında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Farabi Hastanesi) ile ilgili çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili sözel uyarılar rağmen çarpıtılmış haberlerin devamı üzerine bu açıklamayı yapmak gereği hasıl olmuştur."

Çıkan haberelere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman Baykal, "Çoğunlukla yüklenici firma kaynaklı bazı malzemelerin temininde sıkıntılar yaşandığı gerçektir. Ancak hastane yönetimimiz SGK ve Maliye Bakanlığı mevzuatlarına uygun olarak malzeme teminine çalışmaktadır. Bu nedenle terk edilen herhangi bir işlem yoktur. Pek çok malzeme satın alma sürecinde olup teminleri yapılmaktadır. Bu tür gerçeği yansıtmayan yayınlar hastanemizin ve üniversitemizin itibarını olumsuz etkilemektedir." ifadelerini kullandı.


Geri Dön