23 / 04 / 2024

Trabzon Havaalanı pisti onarıma alındı!

Trabzon Havaalanı pisti onarıma alındı!

Türkiye’nin hava trafiği yönünden en önemli havaalanları arasında gösterilen ve yılda 29 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı Trabzon Havalimanı, pist bakımı sebebiyle yaklaşık 1 ay süreyle uçuşa kapatıldı.



Türkiye'nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında bulunan, Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı pisti bakıma alındı. Milliyet'te yer alan habere göre, yaklaşık olarak 1 ay sürmesi beklenen bakım çalışmalarında pistte meydana gelen eğimler giderilecek. Havalimanı pistinde daha öncede 400’üncü metrede yaklaşık 30 metre karelik alanda eğim meydana gelmişti. Uçakların iniş kalkış güvenliğini tehlikeye sokabileceği öngörülen eğimin ortadan kaldırılması amacıyla havalimanı pisti kısa süreli olarak bakıma alınmıştı.

UÇAK PİSTTEN ÇIKMIŞTI

Ankara- Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait PC 8622 sefer sayılı ‘Zeynep’ isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 14 Ocak 2018'de Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kontrolden çıkmış ve pistin kuzey yönünde deniz tarafına yönelmişti. İniş takımları, balçığa dönüşen toprağa saplanan uçak, ancak denize 25 metre kala durabilmişti. 162 yolcu ve 6 mürettebat uçaktan tahliye edildi ve uçak, 4 gün sonraki çalışmayla çıkarılıp, havalimanında güvenli bir bölgeye çekilmişti.

TRABZON HAVALİMANI

Hava trafiğine 1957'de  açılan Trabzon Havalimanı'nın 2 bin 640 metre uzunluğa, 45 metre genişliğe ve 7.5 metre banket genişliğine sahip pisti mevcut. Havalimanı, orta ebatlı uçakların inmesine uygun 'ICAO' standartlarında bulunuyor. Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul,  Ankara  ve Adana’ya her gün; İzmir, Antalya, Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarına ise haftada birkaç kez sefer gerçekleştiriliyor. Dış hatlarda da Riyad, Düsseldorf ve El Kasım havalimanlarına ise haftada toplam 4 sefer yapılıyor. Trabzon Havalimanı'na her sene 29 binin üzerinde uçak iniş- kalkış yapıyor.
 


Geri Dön