25 / 04 / 2024

Trabzon Şehir Meydanı'nın 3. Etap ihalesi 2018'de!

Trabzon Şehir Meydanı'nın 3. Etap ihalesi 2018'de!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon şehir meydanının 3. etabının önümüzdeki yıl ihaleye çıkacağını belirtti.




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon şehir meydanının bir ve ikinci etaplarını tamamladıklarını belirtti. Gümrükçüoğlu üçüncü etabının da gelecek yıl ihale edilerek yapım çalışmalarına başlanılacağını söyledi.


MEYDAN PARKI BİRİNCİ ETAP

Trabzon şehir meydanında (15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı) yaptıkları çalışmalarla bölgeyi tarihi hüviyetine kavuşturduklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı, “Şehirler meydanları ile anılıyor, hele hele tarihi şehirler tarihi meydanları ile dünyaya hizmet verirler Biz bu anlayışla bizim şehrimizin de dar olan meydanlarını tarihteki genişliklerine kavuşturmaya gayret ettik. Bunun için birinci etap diye tabir ettiğimiz, 2009’dan sonra 2010’da başladığımız 15 bin metrekarelik alanı Trabzon’umuz kavuşturmuş olduk. Ondan önce Meydan Parkı diye nitelendirdiğimiz alanın 4 bin metrekare yararlanılabilir alanı vardı ve etrafı 4-5 sıra minibüslerle dizilmiş idi. Orada yaptığımız çalışma ile alkanı 15 bin metrekare yararlanılabilir hale getirip birinci etabını halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Trabzon meydanını tarihi hüviyetine kavuşturma çalışmalarımız üçüncü etabı ile tamamlanmış olacaktır. Üçüncü etap ise doğu tarafından Limana bakan bölgenin projelendirilmesi tamamlanmıştır. Önümüzdeki yıl ihalesi yapılarak tarihi Trabzon şehri tarihi ve milletine yakışır asli meydanına kavuşmuş olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.” 



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön