24 / 04 / 2024

Trabzon Tabakhane Vadisi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Tabakhane Vadisi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğü Tabakhane vadisinde uygulanacak rekreasyon projesi yapım ihalesi için tarih belirlendiğini açıkladı. 



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğü Tabakhane vadisinde rekreasyon projesi yapım ihalesi 27 Şubat'ta yapılacak. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada bir süre önce gecekondu alanı olan vadinin, yapılacak çalışmaların ardından Karadeniz'in en gözde yaşam alanı haline geleceğini açıkladı. 

 

Çalışmalar kapsamında bölgede kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Gümrükçüoğlu, şu bilgileri aktardı:

 

"Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarı'nı sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksımız yer alacak. Bu yolla birlikte, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamlandığımız Pazarkapı kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmının rekreasyon uygulama ihalesi  TOKİ  tarafından 27 Şubat’ta gerçekleştirilecektir. Karayolları tarafından yapılan ihale neticesinde Pazarkapı kavşağı ile karayolu da yeniden düzenlenmektedir. Bu dev çalışmalarımız tamamlandığında bölge, Karadeniz’in en gözde yaşam alanı olacaktır."

 

Gümrükçüoğlu, proje ile bölgenin tekrar yeşile dönüştürülerek eski haline kavuşturulacağını ve kültürel mirasımızın korunmasına büyük katkı sağlanacağını kaydetti.


Geri Dön