26 / 04 / 2024

Trabzon Tabakhane Vadisi'nin ihalesi gerçekleştirildi!

Trabzon Tabakhane Vadisi'nin ihalesi gerçekleştirildi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Tabakhane Vadisi'nde gerçekleştirilecek olan Rekreasyon Projesi'nin yapım ihalesi yapıldı. 




Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Tabakhane Vadisi'nde uygulanacak projenin yapım ihalesinin gerçekleştirildiiği açıklandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak Tabakhane Vadisi'ndeki gecekondu alanının Karadeniz'in en gözde yaşam alanı haline getirileceğini dile getirdi.

Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında şunları söyledi;

"Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarını sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksımız da yer alacak. Bu yol ile kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığımız Pazarkapı Kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmının rekreasyon uygulama ihalesi  TOKİ  tarafından gerçekleştirilmiştir. Yasal ihale sürecinin tamamlanmasının ardından kısa sürede yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak yapım çalışmalarına başlanacaktır. Karayolları tarafından Pazarkapı Kavşağı ile devlet karayolu da yeniden düzenlenmektedir. Bu dev çalışmalarımız tamamlandığında bölge, Karadeniz'in en gözde yaşam alanı olacaktır."

 


Geri Dön