19 / 04 / 2024

Trabzon Tabakhane’de hak sahiplerine 184 milyon TL ödendi!

Trabzon Tabakhane’de hak sahiplerine 184 milyon TL ödendi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 184 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendi. İşte son durum...



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 184 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendi.


688 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Tabakhane’de 629 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar 184 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Bölgede henüz kamulaştırılmamış olan binaların kamulaştırma süreçlerinin tamamlanması için gerek hukuki süreç ve gerekse ikili görüşmelere devam edilirken kamulaştırılan binaların 433’ünün yıkımı Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.


TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların devam ettiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon’un çehresinin değişeceğini söyledi.


Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımında sona yaklaşıldığını ve kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhanede kamulaştırma ve yıkım çalışmaları planlandığı şekliyle devam ediyor. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projelerinin tamamlanması ile söz konusu bölge dünyada örnek olarak gösterilecek bir görünüme ve yaşam alanına kavuşacaktır. Trabzon’daki kentsel dönüşüm projelerinin başlatılmasının mimarı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Hürriyet Yerel


Haber Karadeniz'den Günebakış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 184 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendi. 688 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Tabakhane’de 629 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar 184 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Bölgede henüz kamulaştırılmamış olan binaların kamulaştırma süreçlerinin tamamlanması için gerek hukuki süreç ve gerekse ikili görüşmelere devam edilirken kamulaştırılan binaların 433’ünün yıkımı Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.  TOKİ  ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların devam ettiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon’un çehresinin değişeceğini söyledi.

Bir Yaşam Alanı Haline Geliyor

Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımında sona yaklaşıldığını ve kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhanede kamulaştırma ve yıkım çalışmaları planlandığı şekliyle devam ediyor. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projelerinin tamamlanması ile söz konusu bölge dünyada örnek olarak gösterilecek bir görünüme ve yaşam alanına kavuşacaktır. Trabzon’daki kentsel dönüşüm projelerinin başlatılmasının mimarı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön